USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Польщі скасовують масковий режим на вулиці

7 Травня 2021 18:12
Влада Польщі затвердила рішення про скасування маскового режиму на свіжому повітрі з 15 травня.

Відповідне розпорядження було опубліковано пізно увечері в четвер, пише УНН з посиланням на видання Gazeta Wyborcza.

Як зазначено в документі, маски можна не носити на вулиці за умови дотримання соціальної дистанції 1,5 м. Одягати маску як і раніше слід в приміщенні і транспорті, на кладовищах, парковках і бульварах. Не надягати маску тепер дозволено молодятам в РАГСі під час весільної церемонії.

Повсюдний масковий режим був введений в Польщі на фоні другої хвилі епідемії 10 жовтня минулого року. Протягом восьми місяців без маски можна було знаходитися тільки в будинку, в особистому автомобілі, в лісі і парках. Скасування цієї норми – одне з найбільш очікуваних рішень в польському суспільстві.

Нагадаємо, у Польщі в лютому почалася третя хвиля епідемії, але її пік уже пройдено. В останні дні добовий приріст становив 2 – 6 тис. нових випадків. Всього починаючи з 4 березня, коли в республіці було виявлено перший випадок інфікування коронавірусом, ним заразилися 2 818 378 осіб, померли 68 993, видужали 2 546 751. Більше 142 тис. осіб перебувають на карантині. За весь час епідемії в країні було зроблено більш 14,6 млн тестів.

Згідно зі статистикою ВООЗ – у Польщі 2 818 378 випадків захворювання, жертвами стали 68 993 особи.

У Польщі зберігається оголошений владою в березні минулого року режим епідемії. Громадянам рекомендовано залишатися вдома і працювати віддалено. Ресторани, кафе і бари працюють тільки на виніс. Запрошувати в гості більше п’яти осіб заборонено. З вівторка з дотриманням санітарних заходів безпеки до роботи повернулися магазини в торгових центрах, частина установ культури і спорту. На початок червня майже всі сектори економіки будуть функціонувати з рядом обмежень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus