USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Польщі введуть податок за працевлаштування заробітчан

15 Вересня 2017 10:33
До кінця 2017 року Польща планує прийняти проект закону, який вводить фіксований податок за працевлаштування сезонного працівника.

Про це розповідає Delo.ua з посиланням на главу Постійної комісії Кабміну Польщі Генрі Ковальчика, який координує роботу над проектом.

Повідомляється, що податок складе близько 300 злотих на місяць.

"Я координую роботу над новим рішенням щодо оподаткування сезонних працівників. Це стосується сотень тисяч людей. Потрібно, щоб фермери могли легально наймати таких працівників, сплачуючи невеликий податок у розмірі близько 300 злотих на місяць", - пояснив Ковальчик.

Нові правила, швидше за все, набудуть чинності з наступного літнього сезону.

Чиновник наголосив, що "при нагоді вирішимо проблему реєстрації іноземних працівників, що також важливо для національної безпеки". Згідно зі статистичними даними, Польща видала понад мільйон дозволів на в'їзд.

"Однак ми не знаємо, скільки людей виїхали, а скільки залишилося працювати", - поскаржився Генрі Ковальчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 15 Вересня 2017 11:08
ні хнига собі невеликий податок 300 злотих на місяць. це 20% польської мінімальної заплати. і яке це має відношення до обліку працюючих ? влада польщі просто вирішила двічі нажитись на заробітчанах.
123 до скептик Показати IP 15 Вересня 2017 11:48
По перше, цей податок скоріше всього не введуть, а якщо введуть то в значно меншому розмірі. А по друге, до чого тут ваш висер про двійчі нажитись ? Наразі робота в Польщі, дає змогу забезпечити себе та свої сімї багатьом українцям. Якщо людина не алкозавр і хоче працювати, то заробляє нормальні гроші, і при цьому не стоїть на біржі праці в Україні, не просить допомог, виплат і т. д. ТОМУ ВСЕ ЗРОЗУМІЛО І ПРОЗОРО, - ЛЮДИНА ПРАЦЮЄ ТА ОДЕРЖУЄ ЗА ЦЕ ОБУМОВЛЕНІ КОШТИ, БЕЗ ЖОДНОГО ОБМАНУ ЧИ МАНІПУЛЯЦІЙ.
скептик до 123 Показати IP 15 Вересня 2017 13:46
пояснюю для особливо обдарованих. поляки вже давно не хочуть працювати у польщі із-за мізерних зарплат, особливо у аграрному секторі. їх місце займають гастарбайтери, переважну частину яких складають українці, для яких 300-500 євро є великою зарплатою. незважаючи на те, що у аграрному секторі переважна частина гастарбайтерів працює "на чорно", тобто без офіційного працевлаштування, значна частина працює офіційно, тому з їхньої зарплати відраховуються і сплачуються податки. тому запровадження додаткового податку (нехай і меншого ніж 300 злотих) - це подвійне здирництво. можете не сумніватись, що польський працедавець цей податок вирахує із зарплати заробітчанина. і не треба вішати лапшу, що поляки платять все без обману. дуже часто це не так
економіст Показати IP 15 Вересня 2017 11:13
Значить зарплата найманого працівника зменшиться на суму податку(((
Заробiтчанин до економіст Показати IP 15 Вересня 2017 14:30
Ну й слава Украiнi. Все одно, бiльше нiж вдома.
анонім Показати IP 15 Вересня 2017 15:04
це значить в місяць українець, який працює в Польші не дорахується своєї зп на 300злотих. Чи ви думаєте пан заплатитьз своїх?
Рлл Показати IP 18 Вересня 2017 09:42
Піднімемо економіку польші. Для чого панам полякам робити коли дешева раб сила. Назад в паншину) знімемо мараторій на землю.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus