USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Польщі виявили понад пів тисячі підроблених COVID-cертифікатів з України

29 Жовтня 2021 10:41
Прикордонна служба Польщі цьогоріч виявила на кордоні з Україною понад пів тисячі підроблених COVID-cертифікатів про щеплення, які надавали громадяни України при в’їзді.

Про це поінформували у Надбужанському відділі Прикордонної служби Польщі, а також у коментарі Укрінформу в Бещадському відділі, що межує з Україною, передає «Європейська правда».

Як повідомили у Надбужанському відділі Прикордонної служби Польщі, цього року прикордонники виявили 554 сертифікати проти COVID-19 міжнародного зразка, видані в Україні, щодо яких існує «обґрунтована підозра у їх підробці». Найбільше таких випадків виявлено у пункті пропуску «Гребенне-Рава-Руська» (352).

Як зазначається, останній такий випадок стався 25 жовтня в пункті пропуску «Зосін-Устилуг». У п’яти громадян України, які разом перетинали кордон, підтверджено підробку COVID-cертифікатів. Тому їх було затримано, а згодом адміністативним рішенням їм був заборонений в’їзд на територію Польщі.

Водночас у Бещадському відділі Прикордонної служби Польщі про виявлення з початку року лише 12 випадків підробки громадянами України COVID-cертифікатів про вакцинацію.

Як відомо, наявність COVID-cертифікатів про щеплення звільняє українців від карантину після перетину польського кордону.

Як ми писали, волинські прикордонники розповіли, як перевіряють, чи дійсні сертифікати про вакцинацію у громадян України, які виїжджають за кордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus