USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Польщі за спрощеною процедурою вже знайшли роботу 650 тисяч українців

4 Листопада 2022 10:48
У Польщі за спрощеною процедурою, станом на сьогодні, працюють близько 650 тис. громадян України.

Про це заявила у четвер міністр сім’ї і соціальної політики Польщі Марлена Мальонг, передає Укрінформ із посиланням на Gazetaprawna.pl.

«На спрощених умовах у Польщі працює близько 650 тис. громадян України. Це дуже добра інформація», – зазначила Мальонг, підкресливши, що польський ринок праці потребує багато працівників.

Читати ще: У Польщі скасували спрощену процедуру працевлаштування для росіян

Вона позитивно оцінила те, що в Польщі продовжує знижуватися рівень безробіття, який, станом на вересень, становив 5,1%. Вона зауважила, що найнижчим він є у Великопольському воєводстві (Познань), а найвищим – у Підкарпатському (Жешув).

Міністр оцінила, що наступного року рівень безробіття в Польщі незначно зросте – до приблизно 5,4%.

У Польщі рівень безробіття є одним з найнижчих в ЄС. За цим показником Польща поступається лише Чехії.

За попередніми оцінками, станом на сьогодні, в Польщі може перебувати приблизно 3,5 млн українців, зокрема 1,5 млн осіб могли прибути до РП після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. У березні у Польщі прийнято закон про допомогу українцям, який передбачає низку пільг для втікачів від війни в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus