USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Польщі затримали українця за подвійне вбивство в Чехії

20 Листопада 2019 20:58
На прикордонному переході Корчова-Краковець польські прикордонники затримали громадянина України, який перебував у розшуку на території Євросоюзу за подвійне вбивство в Чехії.

Про це повідомляє Корреспонент з посиланням на пресслужбу Бещадського прикордонного управління.

Українець був затриманий згідно з Європейським ордером на арешт (EAW) при виїзді з Польщі. Чоловік подорожував на автобусі за маршрутом Прага - Київ. З моменту вчинення злочину до моменту його арешту пройшло близько десяти годин.

Під час дорожніх перевірок співробітники прикордонної служби встановили, що 32-річного українського громадянина розшукують чеські правоохоронці. Інформація з міжнародних пошукових баз свідчила, що його переслідували за вбивство двох осіб, вчинене днем ​​раніше, 17 листопада.

Під час арешту чоловік не чинив опору, хоча і був здивований.

Наразі він залишається в розпорядженні Прземської прокуратури і чекає початку процедури екстрадиції.

Європейський ордер на арешт застосовується з 2004 року. Він видається судовими органами однієї з держав-членів євроспільноти і діє на всій території Європейського Союзу.

Нагадаємо, раніше ветеран АТО Ігор Мазур був затриманий на кордоні в Польщі 9 листопада. У МЗС Польщі уточнили, що польські прикордонники затримали Мазура згідно з правилами Інтерполу. Пізніше стало відомо, що на час очікування і розгляду екстрадиційного запиту він переданий на поруки генерального консула України в Любліні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus