USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Португалії учасники акції «Безсмертний полк» напали на українців

6 Травня 2019 07:40
У Лісабоні, 5 травня, учасники акції «Безсмертний полк» напали на українців, які вийшли з альтернативною акцією про жертв сталінського терору.

Про це повідомив голова Спілки українців у Португалії (СУП) Павло Садоха на своїй сторінці у Facebook, передає Новое время.

«З боку організаторів [акції Безсмертний полк – ред.] відбулася агресія проти українців. Були вирвані плакати, вирваний та розбитий телефон однієї українки та після акції був вчинений напад на автомобіль одного активіста української громади, якому на очах його однорічного внука розбили фару в автомобілі і він отримав декілька ударів бейсбольною битою по тілу», – написав Садоха.

«Незважаючи на попередження Спілки українців у Португалії, на листи посла України в Португалії Інни Огнівець до муніципальної ради Лісабону, незважаючи на зустрічі минулого року президента СКУ Євгена Чолія з Вищим комісаром з питань міграції Педром Калядо та депутатами Португальського парламенту, цього року російське посольство, комуністична партія Португалії і супутні організації лівого спрямування знову провели пропагандистську акцію Безсмертний полк у Лісабоні», – додав він.

За словами Садохи, представники української громади в Португалії, дізнавшись із соціальних мереж про заплановану акцію, також взяли участь у ній, але з плакатами та гаслами, які показують справжню роль Сталіна у розв’язуванні Другої Світової війни і численних жертв сталінського терору.

Як повідомив Павло Садоха агентству Укрінформ, наразі українські активісти звернулися до поліції і написали заяву про вчинення нападу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Коза Показати IP 6 Травня 2019 07:50
Молодці українці! Здоров"я їм! А то взялися ліпити зі Сталіна святого.Комуністам Португалії легко це робити, бачу. Це ж не в них забирали майно, вбивали близьких, змушували освоювати Сибір без харчів, теплого одягу.
Украинка до Коза Показати IP 6 Травня 2019 09:37
Бессмертный полк - это акция в память о погибших и ветеранах Великой отечественной войны, а не не сталинского режима. Или миллионы украинцев погибших в годы войны для вас ничего не значат? Быстро все забыли, новую историю написали......
Анонім до Украинка Показати IP 6 Травня 2019 11:44
Українці - пишуть українською. Аяпомнюягаржуса - нічого спільного із вшануванням українських солдатів немає
Волинянка до Украинка Показати IP 6 Травня 2019 13:25
Бесмертний полк-це акція в пам'ять перемоги тільки Росії над фашистами. Ця акція принижує пам'ять полеглих з числа інших 14 республік совка. Минулого року несли транспаранти з портретами Гіви та Мотороли. Цього року, Кремль дав наказ у першому ряді колон нести уже і Сталіна-ката українського народу. Всі учасники акції дуже відкрито заявляють, що українці теж фашисти. Тому в пам'ять про полеглих українців ми вправі вважати цей полк рашистсько-шовіністичним, антигуманним чорним цирком, де роль ветеранів грають артисти. Це мракобісся, яке завжди закінчується пияцтвом, насиллям та вигуками " ми можем павтаріть"
Naці! Показати IP 6 Травня 2019 09:14
Foo!!!
Я Показати IP 6 Травня 2019 16:40
чого свідомі лізли туди де проходила акція "безсмертний полк"??? дуже хотілось побикувати - так і нахватали по вухах... другий раз ще більше можуть відгребти як будуть пхатись із своїм схронобичим керуванням про те - хто та що повинен робити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus