USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У православних починається Великий піст

3 Березня 2014 08:54
3 березня у православних починається Великий піст (після Прощеної Неділі, Масляної), а закінчиться він 19 квітня у Велику Суботу.

Починається Великий піст Чистим понеділком і триває 7 тижнів, сьомий із яких, Страсний - на честь спогаду про останні дні земного життя Спасителя, Його страждання і смерть. Великий піст вважається періодом загального духовного очищення й освячення.

З нагоди початку Великого потсу до вірян звернувся митрополит Волинський і Луцький Ніфонт: «Вступаючи у період Великого посту усі ми загляньмо глибоко у своє серце і подивімося навколо себе і пригадаймо: скількох людей ми образили, когось осудили, іншому досадили, над кимось насміялися чи ще щось погане вчинили. Жодного без гріха серед нас нема, а тому усі ми маємо потребу в покаянні. Господь наш Ісус Христос говорив: «Коли ти принесеш дар твій до жертовника і там згадаєш, що брат твій має щось проти тебе, залиши там дар твій перед жертовником і піди спершу примирися з братом твоїм, і тоді прийди і принеси дар твій» (Мф. 5, 23-24). Ось для того і встановлене для нас покаяння: щоб ми очистились і приносили Богу дар нашої молитви, дар вдячності Господу з чистого, смиренного християнського люблячого серця.

В умовах важкого випробування ми маємо зберегти єдину Українську державу та запобігти усім можливим спробам її розділення. Пам’ятаючи про те, що Бог наш не є Богом ворожнечі, а Богом миру, від імені єпископату, духовенства та віруючих Української Православної Церкви ми однозначно засуджуємо гріх вбивства, особливо коли гинуть невинні. Нагадуємо, що суд Божий буде над усіма причетними до цього гріха, навіть якщо вони уникнуть суду людського. Сьогодні ми підносимо молитви за здоров’я поранених, спокій душ загиблих, висловлюємо співчуття усім родинам, яких спіткало горе.

Загибель людей – це завжди трагедія. Загибель єдинокровних братів, громадян єдиної країни, – це трагедія для всього народу. Тому Українська Православна Церква пропонує продовжити дні жалоби до кінця Великого посту, коли мають відбутися поминання загиблих на 40-й день. Церква пропонує скасувати в цей період усі масові розважальні заходи в країні, а також відповідним чином скорегувати програми телевізійних каналів і радіостанцій».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus