USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У празького стрільця знайшли лист із зізнанням у вбивствах ще двох людей

28 Грудня 2023 10:51
Підозрюваний у масовій стрілянині та вбивстві 15 осіб в центрі Праги Давид Козак може бути причетним до подвійного вбивства. У його будинку правоохоронці знайшли лист із зізнанням.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Deník N.

Інформацію журналістів підтвердив співробітник правоохоронних органів Праги.

У матеріалі повідомляють, що йдеться про вбивство, яке сталося 15 грудня у Клановицькому парку на околиці чеської столиці. Тоді жертвами стали 30-річний чоловік та його двомісячна донька.

«Можу підтвердити, що ми в Гостоуні знайшли лист, у якому вбивця написав, що скоїв напад у Клановицькому парку. Текст документа зараз опублікувати не можна у зв'язку з розслідуванням подій», – заявив речник поліції Ян Данек.

Про те, що вбивство в Клановиці може бути пов'язане із празьким стрільцем, який вбив 15 людей в університеті Праги, заявили ще тиждень тому.

Начальник поліції Праги Петр Матейчек тоді сказав, що є підстави вважати, що стрілянину на факультеті й убивства в Клановиці скоїв один і той самий злочинець.

Зазначимо, що 21 грудня в населеному пункті Гостоунь у Чехії також знайшли мертвим батька Давида Козака.

Читати ще: Стрілянина в Празі: поліція розповіла про «щоденник» вбивці

Нагадаємо, тиждень тому, 21 грудня, ближче до вечора невідомий розпочав стрілянину у будівлі Філософського факультету на площі Яна Палаха в Празі. Загальна кількість жертв стрільця сягнула 15 загиблих та понад 24 поранених.

Пізніше чеські ЗМІ написали про те, що стрільцем міг виявитися 24-річний студент філософського факультету місцевого університету Давид Козак.

Тоді пов'язані з Росією пропагандистські телеграм-канали почали поширювати в мережі фейкові повідомлення, начебто молодий чоловік був емігрантом з України. Втім ця інформація зрештою ніяким чином не підтвердилась.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus