USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У принца Саудівської Аравії виявили коронавірус

9 Квітня 2020 22:03
Більш ніж через шість тижнів після того, як Саудівська Аравія повідомила про перший випадок зараження, коронавірус завдав удар в серце великої королівської родини. Саудівський принц, який обіймає посаду губернатора провінції Ер-Ріяд, потрапив у відділення інтенсивної терапії через COVID-19. Кілька десятків інших членів королівської родини теж захворіли.

Лікарі в елітній клініці, яка обслуговує династію Аль-Сауд, готують 500 лікарняних ліжок на випадок зараження монархів країни і наближених до них людей, йдеться у внутрішньому документі про «високу тривогу», який розіслало керівництво клініки. Документ опинився в руках журналістів, повідомляє УНІАН з посиланням на New York Times.

«Є розпорядження готуватися приймати VIP з усієї країни», – йдеться в документі адміністрації Спеціалістської лікарні і дослідного центру Короля Фасала, який отримали лікарі. «Ми не знаємо, скільки буде випадків, але ми повинні бути в стані високої готовності», – йдеться в повідомленні, в якому також сказано, що «всі хронічні пацієнти повинні залишити клініку якомога швидше».

Лише «випадки надзвичайної важливості» можна лікувати. Також всі хворі члени персоналу буде лікуватися в менш елітній лікарні, щоб звільнити місце для королівської сім’ї.

New York Times пише, що близько 150 членів монаршої династії контактували з коронавірусом включно з тими, хто перебуває на нижчих ланках. Про це виданню розповіло джерело, наближене до сім’ї. 84-річний король Салман усамітнився заради своєї безпеки в палаці на острові поблизу міста Джедда у Червоному морі. Його син 34-річний крон-принц Мохаммед бін Салман, який фактично керує країною, разом з багатьма своїми міністрами переїхав у віддалене місце на тому ж узбережжі, де він обіцяв побудувати футуристичне місто Неом.

Повідомляється, що заразився коронавірусом і тепер лікується принц Фейсал бін Бандар бін Абдулазіз Аль-Сауд, який керує провінцією Ер-Ріяд. Про його захворювання повідомили два лікарі зі зв’язками в елітній клініці, а також ще два джерела, наближені до королівської родини. Колишній військовий офіцер, якому більше 70 років, – племінник короля Салмана і внук засновника сучасного королівства Саудівська Аравія. Будучи губернатором Ер-Ріяду, він обіймає посаду, яка раніше належала улюбленому сину колишнього короля Абдулли, а перед тим королю Салману. Королівська родина Саудівської Аравії включає тисячі принців, багато з яких постійно подорожують в Європу. Лікарі, наближені до династії, розповіли New York Times, що деякі з них могли привезти коронавірус з собою з таких поїздок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нотаріус Показати IP 9 Квітня 2020 23:39
Згідно заповіту, на могилі принца складуть усі невитрачені гроші у формі точної копії піраміди Хеопса.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus