USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У Раді підтримали закон щодо використання майна закритих в селах шкіл

19 Травня 2021 18:52
Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №5230 щодо використання майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості.

Про це йдеться на сторінці народної депутатки Ірини Констанкевич.

Під час виступу у ВРУ народна депутатка Ірина Констанкевич наголосила: «Депутатська група «Партія «ЗА Майбутнє», до складу якої входять депутати-мажоритарники, підтримує загалом ідею законопроєкту, попередньо проконсультувавшись із освітянами на округах. У сільських місцевостях є чимало приміщень, які тривалий час не використовуються, а їх можна було б залучати на освітні та соціальні потреби, аби вони не нищилися».

Народна обраниця також додала, що при підготовці правок до другого читання виставлять запобіжники щодо закриття закладів освіти. Також потрібно врахувати інтереси громад, батьків і процеси децентралізації, аби органи місцевого самоврядування мали повноваження вільно розпоряджатися майном шкіл і задовольняли потреби громади.

До слова, сьогодні в Україні є 365 ліквідованих комунальних шкіл у сільській місцевості. Протягом 2021-2022 року можуть бути ліквідовані (призупинені) ще 93.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus