USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.92

У Раді пропонують дозволити добровольцям звільнятися з військової служби за власним бажанням

2 Січня 2023 18:10
Депутат Верховної Ради від фракції «Слуга народу» Георгій Мазурашу пропонує парламенту дозволити добровольцям звільнятися з військової служби за власним бажанням, якщо вони не підлягають мобілізації.

Про це йдеться у законопроєкті № 8323, передають Українські Новини.
Згідно з ним, забезпечується можливість звільнятися з військової служби за власним бажанням тим військовослужбовцям, які входять до категорії громадян, що не потрапляють під мобілізацію.

Також документом дозволяється демобілізувати на підставі службової невідповідністі.

Пропонується дозволити військовослужбовцям-контрактникам звільнятися з військової служби до оголошення демобілізації у разі, якщо вони вислужили не менше 12 місяців з дати продовження дії контракту, замість 18 місяців.

«Захист Вітчизни можуть забезпечити лише вмотивовані громадяни, які готові і фізично, і морально воювати проти окупантів. На цьому неодноразово наголошують і самі учасники бойових дій, які звертають увагу, що на передовій непотрібні невмотивовані, мобілізовані насильно громадяни, які на фронті приносять лише зайві проблеми – вони можуть підвести підрозділ, побратимів у відповідальний момент, залишити позицію, втекти, здатися в полон, або навіть гірше... Звідси і доцільність запропонованих законодавчих змін», – написано у пояснювальній записці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Алік Показати IP 3 Січня 2023 09:31
Набагато доцільніше було б рішення про можливість обирати місце служби згідно ВОС та за наявним досвідом. Особисто я маю сертифікацію ССО за стандартами НАТО але знаходжуся у іншому фаховому підрозділі. ККД бійця залежить від умов розподілу а не за принципом "мій кум краще"!
Памір до Алік Показати IP 6 Січня 2023 09:09
В нас принцип я начальник а ти дурак "командирам краще видно" "закрив писок бо статтю вліплю/знімлю бойові". Чесно заздрю тим в кого адекватні командири.
Микола Показати IP 4 Січня 2023 13:59
Я не згоден такому закону чи рішенню. Я буду воювати, бля--, а вони будуть пиво пить. Нє , мені такі закони не підходять. Коли не хочуть воювать------то нехай п-здують з України.
Вовк з лісу до Микола Показати IP 6 Січня 2023 09:06
Ти дурень з одною звилиною. В теперішніх умовах звільнитися їм не вийде бо мобілізують всіх хто має руки ноги(значить придатний) і немає $$, хіба що покалічених і "своїх" спишуть вони тут постанову 1487 прийняли щоб навіть за кордоном повістки дип установи видавали а ти віриш що тут відпустять чи ще закордон випустять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus