USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У разі нападу Росії тільки одна військова частина дислокуватиметься у Луцькій громаді

22 Грудня 2021 14:02
У випадку реальної військової загрози зі сторони Росії на території Луцької міської територіальної громади дислокуватиметься лише одна військова частина А7062. Із січня змінюється її місце розташування, вона переїздить у непристосоване приміщення колишнього ліцею у Липлянах.

Під час засідання сесії міськради керівниця відділу оборонно-мобілізаційної і режимно-секретної роботи Ніна Бенесько інформувала, що зараз територіальною обороною району завідує Луцька РДА.

«Ми підтримуємо тісні зв’язки з нашою військовою частиною А7062. До сьогодні ця військова частина у складі двох людей була при Луцькому об’єднаному міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Депутати на останній сесії виділили 30 тисяч гривень на придбання комп’ютерної техніки та канцелярського приладдя для організації роботи цієї частини. Ми спілкувалися з керівництвом цієї військової частини.

З 1 січня їх переводять у нове приміщення в селі Липляни. Приміщення необладнане для роботи, тому ми будемо звертатися, аби організувати роботу цієї військової частини. Бо у разі виникнення якоїсь ситуації зі сторони наших сусідів тільки ця частина буде дислокуватися на території нашої Луцької громади. До її складу входитимуть військовозобов’язані, які на сьогодні укладають контракт із цією військовою частиною і проживають на нашій території», – сказала вона.

Зазначила, що військова частина, яка дислокується у Володимирі, підпорядковується місцевій раді.

«150 наших військово зобов’язаних, які проживають на території міста Луцька, пройшли навчання в підрозділах територіальної оборони на базі військової частини 1008 міста Володимира. Навчання проведено на найвищому класі», – зазначила Ніна Бенесько.

Луцький міський голова Ігор Поліщук звернув увагу на наявність військового збору в розмірі 1,5% від розміру зарплатні кожного українця.

«Для чого нам Міністерство оборони, військовий збір? Кожна людина платить 1,5%, аби наша армія, наша обороноздатність була на високому рівні. А не щоб ми фінансували комп’ютери та принтери для військової частини, тому що вони приносять свої з дому», – наголосив мер.

Ніна Бенесько анонсувала, що швидше за все відповідно до чергової постанови Кабінету Міністрів багато повноважень із утримання підрозділів територіальної оборони покладуть на органи місцевого самоврядування.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
К.лучанин Показати IP 22 Грудня 2021 14:31
Та не лякайте отими придуманими нападами! Набридло цю дурню слухати яка щоденно цілодобово лунає від змі. Я знаю одне: у нас Армія повинна бути боєздатною , а все решта від лукавого! Співставляючи різну інфу, висновок такий:Росії немає ніякого смислу іти війною. Цю бульку про напад запустили США переслідуючи свої інтереси та підкинули Зеленському. Про переворот вже забули. Вже наперевертались! Цю комедії вже дістали. Одним словом, зовнішне управління , це всі розумні люди бачать.
Анонім до К.лучанин Показати IP 22 Грудня 2021 15:02
Проте напад Росії на Україну уже відбувся в 2014,території окуповані і війна триває вже роки, майже щоденно навіть зараз гинуть люди і це не видумане зовнішнє управління США, а реальність. В яку чергову реальність нас задумав затягнути пукін -це питання, в кінці 2013 році ніхто не чекав анексії Криму і війни на Донбасі. Колись гітлер помістив Європу в жахливу реальність,яку теж більшість людей напередодні цих подій навіть уявити не могли.
К.лучанин до Анонім Показати IP 22 Грудня 2021 15:48
Ви ж бачили що відбувалось у 2014р. У нас що, не було можливості захистити свою територію? Була , і це підтверджують тодішні військові командири-генерали України. Тодішня влада України здала свою територію Крим і ніхто її не захищав. Путін нашу владу як пацанят переграв.У відповідь наші військові заспівали гімн України і повернувшись спиною до русаків пішли стройовим.Потім цей відосик пішов гуляти в мережах.Так було, не я придумав. До чого це я? Територія України є недоторканою і її треба захищати будь що, а не тупо здавати! Здавати - це злочин. Козаки навіть такого не допускали.
ще не зовсім свідоми до Анонім Показати IP 22 Грудня 2021 16:46
Війна росії офіційно оголошена? введений військовий стан в державі? Розірвані з рашею будь-які зв"язки? Ні перше, ні друге, ні десяте.Менше тих волонтьорів слухайте
гниль на каблуках до К.лучанин Показати IP 22 Грудня 2021 18:24
То напевно Байден позганяв всі війська до кордонів з Україною? Ні, пуйло! То напевно Байден шантажує НАТО ядерною зброєю? Ні, пуйло! То напевно Байден ставить якісь ультиматуми світу? Ні, пуйло! "ТАВАРІСЧІ - ВАТНА ТРОЛЬНЯ", ВСІ ВСЕ ДУЖЕ ДОБРЕ РОЗУМІЮТЬ, НАРОД УКРАЇНИ НЕ ТАКИЙ НЕРОЗУМНИЙ, ЯК БИ ВАТІ ХОТІЛОСЯ Б. Руки рашки і рашистів в крові православних грузин, молдаван, українців, - кров на них, війни по їх вині, так що ху і ху українці розуміють. путлер=гітлер, рашка-фашизм і війна.
Василь Показати IP 22 Грудня 2021 15:03
2 чоловіка-це для розгортання тер.оборони в кількості одного стрілецького взводу.На більше не хватить сил.Малувато для Луцька.Хоч би рота.І мобільна.А це техніка,кулемети і хоча б міномети.Навіть для розгортання такого підрозділу необхідно хоч би 10 чоловік."Навчання проведено на найвищому класі!!"""-дама є дама.Видно служила в армії при штабі.раз дає таку високу оцінку.Далеко підемо з такими "генералами"!!!
ляканий до Василь Показати IP 22 Грудня 2021 15:43
Пане Василю, як вам порадив не лізти в розмову, предметом якої ви не володієте. Сидіть собі тихо і смокчіть цицьку тещі. Такі військові поірозділи називаються "кадрованими". На випадок війни вони в короткий термін часу комплектуються з числа резервістів. У мирний час утримувати такий військовий підрозділ у повній комплектації - собі і державі на шкоду.
Василь до ляканий Показати IP 22 Грудня 2021 18:45
Зразу видно "ахфіцера"! А надивився я їх багато!!Правда,це було досить давно,адже служив ще в Радянській Армії.Некомпетентність.пияцтво,будівництво дач.Але наш час зовсім інший і не треба створювати "кадрований " підрозділ,який може збереться після місяця часу.Такого часу просто не буде. В нас немає зонтика НАТО,як у Прибалтиці і Польщі,хоча в них досить потужна тер.оборона.Тому навіть для розгортання стрілецької роти в бойову готовність 2 "кадрованих"чоловік ну явно замало.
ляканий Показати IP 22 Грудня 2021 15:17
Як офіцер запасу, скажу, що, зазвичай, ворог отримує інформацію про стан підготовки до можливої війни від таких бенеськів. Язикатих. Памятаю нараду в ОДА у 2014-му році (її проводив тимчасовий голова Пустовіт Г). . Тоді такі бенеськи розповідали, що в одній з в/ч Володимиріа-Волинського 7 танків стоять без акумоляторів... Тобто, не боєготові. Яскравий приклад, як бенеськи опосередковано допомагають ворогу. Слава Україні!!! Хероям Слава!!!
Байдон Показати IP 22 Грудня 2021 15:32
Росія - брехун. Кожного року *нападає* по три рази....
Дідо Показати IP 22 Грудня 2021 15:39
Дідо завжди казав що володька буде кусати там де йому по зубах не дають.І анексія була в нього в рукаві заздалегідь. Згадайте тузлу.Тоді він тільки перевіряв .. А з янеком і майданом вийшло як? Дідо вам скаже. Зійшлися інтереси всіх зацікавлених як ви кажете зовнішніх сил.АЛЕ не українців.простого люду. Всі тоді вхопили скільки хто міг вкрасти і донести. Путін відхопив Крим.Янек вагони грошів. А американці вкрали наш колективний розум честь і совість
Ой, діду... до Дідо Показати IP 22 Грудня 2021 16:57
Американці не могли вкрасти те, чого немає
Oлесь Показати IP 22 Грудня 2021 15:44
Тактика дуже тактична . Все повинні робити військові спіціалісти а не писанина журналістів . Поки командування не вернеться з польщі з заробітків то нічого планувати неможна . В луцьку купа заводів військового призначення , аеродром військовий ....що ж ви пишете чепуху ...як найменше пару батальонів оборони треба щоб захистити інфраструктуру для подальшого опору . З вилами і топорами іти в бій нхто небуде . Хоча і напад такий сумнівний взагалому.
Пропоную Показати IP 22 Грудня 2021 17:32
Всім переживающим за боєготовність та боєздатність їдьте у Володимир уже не Волинський і приводьте до ладу 14 омбр , роботи не мерено , там є і танки і колись легендарна артилерія і піхота на БМП-1 (морально та фізично застарілі) і підрозділи ППО бригади . До речі недавно зенітники зайняли перше місце по Україні, то область навіть на принтері грамотою командира батареї не нагородила зато всіх військоматовських трудях нагородила по квартирі в Луцку.Чи Луцьк надіється шо їх військомати захищать чи батальйон тероборони зі списаного особового складу шо по формі шо по змісту
Швілігогі Показати IP 22 Грудня 2021 18:28
Смаркачі,я 65 літній дід піду захищати нашу Україну, хоч ви с...ки порошенківські вкрали в мене достойну пенсію реви-розенки і всякі зеленки,тільки дайте мені зброю,а не дасте - зубами буду рвати москалів.
Сусід до Швілігогі Показати IP 22 Грудня 2021 20:10
Ти в 57 років не пішов захищати, а відсидівся на печі. Що змінилось в 65?
Правда Показати IP 23 Грудня 2021 07:59
Ніхто в сучасному світі вже так не воює,бо там цінують життя людини.А ми в "бердянками" і самопалами хочемо когось захищати,особливо цих продажних і корумпованих чинуш.Якщо вже прийдеться,то захищати кожен буде свій дім і свою сімю.Ми нормальних укриттів немаємо і досі, тут про "високе".Тільки вступ в НАТО є безпекою,але з такою не довладою нікому ми непотрібні.
Вадим Показати IP 23 Грудня 2021 09:13
Читаю і бачу яка купа вати серед поліщуків ,і в добавок кучка ботів
ОВС Показати IP 23 Грудня 2021 11:39
Повністю підтримую
Нестор Махно Показати IP 23 Грудня 2021 12:03
Мені одному цікаво як і коли уся ця шушера на Ландкрузерах своіх (влада на місцях) буде драпати в напрямку Ягодина,чи Устилуга????
123 Показати IP 23 Грудня 2021 16:01
Скажу, як житель Липлян. Як кинуть саму легку бомбочку на очисні в Липлянах ,гамно накриє все село. ... І та оборонна до одного місця,знайшли де розмістити... А ще як цим керують роботунчики з РДА,які що вміють ,як горілочку в обід лекати ,то точно все буде ,,супер,,
Привіт Показати IP 23 Грудня 2021 18:30
Ви розумієте, що тут городите?!
Антон Показати IP 23 Грудня 2021 19:34
Чому публікується секретна інформаці ? На кого ви працюєте ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus