USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У РФ показали, як ЗСУ «ліквідувала» росіян, які хотіли здатися в полон. Україна розслідує інцидент. Відео

20 Листопада 2022 19:28
Російські пропагандисти показали відео, на якому нібито ЗСУ розстріляли російських окупантів під час здачі до полону. Водночас там видно, як окупант не склав зброї та відкрив вогонь по ЗСУ. Україна розслідуватиме інцидент.

Як пише Главком, відео поширили у російських телеграм-каналах 18 листопада. На ньому відсутній момент загибелі 11 людей. Також невідомо, хто знімав це відео і де саме воно було зроблено.

Частина відео свідчить, що мала місце провокація з боку російських військових, які під час здачі застосували зброю проти українських військових. Такий замах на віроломство заборонений Додатковим протоколом №1 до Женевських конвенцій 1949 року (а саме статтею 37).
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на розстріл російських окупантів, які інсценували здачу у полон на Луганщині. Лубінець наголосив, що у такому випадку російські військовослужбовці не можуть вважатися військовополоненим, оскільки вони ведуть бій і вчиняють віроломство. Він підкреслив, що вогонь у відповідь не є воєнним злочином. Навпаки, ті, хто хочуть скористатися захистом міжнародного права для вбивства, мають бути покараними.

Віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у коментарі The Associated Press сказала, що Україна розслідуватиме інцидент із ліквідацією російських окупантів, які під час здачі до полону обстріляли ЗСУ.

Стефанішина наголосила, що воїни ЗСУ мають вказівку взяти якомога більше російських окупантів, щоб потім обміняти їх на українських захисників. Вона зазначила, що навмисний розстріл росіян, які нібито вирішили здатись до полону – це малоймовірно, оскільки під час цього росіяни почали стріляти в наших захисників.

Віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції додала, що Україна розслідуватиме цей інцидент та допустить до слідства іноземних спостерігачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 20 Листопада 2022 20:22
наші захисники постійно мають справу з такою гидотою як рашисти, для цього треба неабияка сміливість і залізні нерви, це тривале перебування на межі життя і смерті вимагає повсякденного героїзму і жертовності
Дідо Показати IP 20 Листопада 2022 20:54
Скотам вірити не можна
Правда Показати IP 20 Листопада 2022 20:55
Вони нам війну не оголошували.Це терористи-вбивці.А терористи знищуються на місці.Ось і все.
Радувець Ларіса Показати IP 21 Листопада 2022 09:04
Потрібно було їх відразу на фарш пустити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus