USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Росії немає ресурсів для вторгнення в Молдову, – прем'єр Дорін Речан

2 Березня 2023 11:03
Молдовський прем’єр Дорін Речан вважає, що в Росії немає достатніх ресурсів для вторгнення у Молдову.

Про це він сказав в ефірі румунського національного телебачення, повідомляє Європейська правда з посиланням на молдовське видання Newsmaker.

За словами Речана, Росія не може напасти на Молдову через територіальну віддаленість та те, що між обома державами розташована Україна.

«У Росії не вистачить ресурсів для ескалації. Ясно також, що Росія не може вторгнутися в Молдову військовим шляхом», – сказав Речан.

Читати ще: Чи можлива агресія РФ проти Молдови: пояснення ISW

З іншого боку, зазначив прем’єрміністр, у Молдови достатньо потенціалу, щоб упоратися з можливою ескалацією в Придністров'ї.

«А придністровський регіон, як і ми, прагне миру й стабільності. Росія веде гібридну війну – багато пропаганди, дезінформації, просування певних провоєнних наративів. Але я впевнений, що їм не досягти успіху. Усі ці хвилі – радше інформаційна війна, ніж реальний стан справ», – зазначив Речан.

Читати ще: Путін розхитує Україну через Придністров’я: нові подробиці ескалації в Молдові

Також прем'єр запевнив, що система протиповітряної оборони України захищає і Молдову.

Нагадаємо, останнім часом Росія поширює заяви, мовляв, українські сили найближчим часом планують влаштувати збройну провокацію в Придністров'ї. Влада Молдови та України неодноразово це заперечувала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 2 Березня 2023 11:11
Взирвіть ті склади і буде спокій

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus