USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Росії поновилися протести на підтримку Навального

14 Лютого 2021 15:35
У Росії 14 лютого люди вийшли на мирну акцію протесту через ув’язнення опозиціонера Олексія Навального та його дружини Юлії. Попри холод, люди влаштували ланцюги солідарності.

Про це повідомляє 24 канал.

Традиційно мітинги почалися у декількох великих містах Росії. Станом на 14:00 мітингували у Москві, Петербурзі та Казані.

У Москві на Старому Арбаті о 14:00 почалася акція «Ланцюг солідарності та любові». Станом на 14:30 в ланцюг вишикувалися майже 300 осіб. У такий спосіб активісти підтримують жінок-політв’язнів. Присутні скандують «любов сильніша за страх» і «свободу політв’язням».

Не минулося і без провокацій. На акцію в Москві прийшов чоловік в касці з написом NATO. Він роздавав учасницям «долари». Натовп скандував «Ганьба».
Аналогічна акція відбувається в Санкт-Петербурзі. Учасниці вишикувалися в ланцюг на Воскресенській набережній біля пам’ятника жертвам політичних репресій. В акції вже взяли участь приблизно 60 осіб.

Поруч стоїть автомобіль відеоспостереження поліції, але правоохоронці акції не заважають.
А в центрі Казані люди влаштували мітинг проти затримань та репресій. Відомо, що влада узгодила акцію на площі Тисячоліття, однак однією з умов було обмежити кількість учасників до 200 осіб. Силовики навіть встановили рамки на площі та строго рахували людей. Видання Комерсант повідомляє, що загалом на акцію прийшли майже 1000 людей.

У Казані після закінчення узгодженого мітингу проти репресій затримали щонайменше 9 людей.
День Валентина наклав відбиток на традиційні акції протесту. До прикладу, у деяких містах активісти тримали в руках повітряні кульки у вигляді серця – головного атрибута свята. А у Москві хлопці дарують дівчатам та жінкам квіти та теплий чай.

На 20:00 у Росії запланована незвична акція «Любов сильніша за страх». Планується, що у темний час доби люди почнуть запалювати ліхтарики на мобільних телефонах, а також викладати свічки у формі серця.
Нагадаємо, 17 січня політик повернувся до Росії з Німеччини. У берлінській клініці опозиціонер тривалий час лікувався після отруєння «Новачком».

В аеропорту «Шереметьєво» Навального затримали силовики. У відділку поліції йому обрали запобіжний захід у вигляді 30 днів утримання під вартою.

Політика відвезли у СІЗО «Матросская тишина».

2 лютого Навального засудили до 3,5 року ув’язнення у колонії загального режиму. Втім за ґратами опозиціонер проведе 2,8 року, оскільки частину терміну він пробув під домашнім арештом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Карнавальный Показати IP 14 Лютого 2021 16:19
Попробуйте выйти к этим саетлоликим людям с плакатом "Вор должен сидеть"! И омон вам в помощь.
Я Показати IP 14 Лютого 2021 19:14
придурки..........
ось до Я Показати IP 15 Лютого 2021 08:38
ти, так

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus