USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Росії ППО вже встановили на Валдаї: захищатиме резиденцію Путіна, – ЗМІ

23 Січня 2023 15:41
Росіяни почали встановлювати системи протиповітряної оборони вже у Новгородській області. ППО, яка захищатиме президента країни-агресора Володимира Путіна та його близьких, помітили біля його резиденції у селі Ящерово Валдайського району.

Про це пише УП з посиланням на «Агентство. Новости».

«Ці комплекси ППО захищають від імовірного українського удару особисто президента Володимира Путіна і його близьких. Такий висновок можна зробити після того, як установка ППО з'явилася поряд із валдайською резиденцією президента. Інших об'єктів для охорони, крім резиденції, тут просто немає», – йдеться в публікції.

Зокрема мешканець міста Валдай у Новгородській області вислав до редакції знімок, зроблений у селі Ящерово минулого тижня. На фотографії – розрахунок комплексу ППО, який, за словами автора, було розміщено в поселенні кілька тижнів тому. На фото, ймовірно, зображено комплекс «Панцир-С1». Такі ж останніми днями було помічено в центрі Москви і в Підмосков'ї.

Журналісти роблять висновок, що система ППО з'явилася в Ящерово незабаром після атаки українських дронів на російські військові аеродроми в глибині країни – перша атака на авіабази під Рязанню і в Енгельсі Саратовської області була 5 грудня.

Жителі Ящерового і сусідніх сіл, з якими зв'язалися журналісти, підтвердили розміщення комплексу ППО на Валдаї. За словами одного зі співрозмовників, комплекс не стоїть без діла – він перебуває на бойовому чергуванні, щонайменше троє військовослужбовців постійно поряд, антена РЛС обертається.

Читати ще: РФ сховала з аеродрому «Енгельс» літаки, злітні смуги прикрили бар’єрами, – ЗМІ

Повідомляють, що Ящерово – одне з двох найближчих сіл до президентської резиденції, що стоїть на березі одного з місцевих озер під назвою Ужин. Звідти до президентської резиденції трохи більш як шість кілометрів.

«Валдайська резиденція Путіна, хоча й називається офіційною, майже не виконує представницьких функцій. Вона більше відома як місце особистого дозвілля Путіна, його близьких і друзів. Туди, згідно з численними свідченнями, на закриті вечірки приїжджали зірки естради. Там же Путін за зачиненими дверима нерідко зустрічається з віп-гостями», – твердять журналісти.

Видання з посиланням на джерело повідомляє, що Путін буває на Валдаї дуже часто, «він любить» це місце.

Читати ще: Американські аналітики пояснили, навіщо на будинках в Москві розмістили ППО

Саме в Ящерово оселилися на постійній основі наближені до Путіна люди на кшталт офіцерів ФСО і керівників управсправами президента.

Жодної критичної інфраструктури, стратегічних об'єктів, великих підприємств або великих скупчень військової техніки та особового складу в цьому районі немає. Проте ще за радянських часів у цьому районі і так розміщувалися стаціонарні засоби ППО – 42-й зенітний ракетний полк, розквартирований у селищі Валдай-4.

Якийсь час у 90-х база полку перебувала в занепаді, але з кінця десятих років зенітний полк укомплектували новим озброєнням, а територію частини упорядкували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Леонтій Показати IP 23 Січня 2023 18:29
Коли вони вже собі те ППО на лоба поставлять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus