USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Росії військова техніка може закінчитися через пів року, – Forbes

5 Лютого 2024 11:10
З початку повномасштабної війни, яку РФ розгорнула проти України, окупаційні війська щодня втрачали 19 танків, ББМ, гаубиць чи іншого важкого озброєння.

Як пише УНІАН з посиланням на Forbes, у суботу, 3 лютого, росіяни втратили щонайменше 54 одиниці техніки, 16 з яких отримали пошкодження. Аналітик відкритих джерел Ендрю Перпетуа, зазначив, що це рекорд. За його словами, це було більше, ніж він коли-небудь підраховував за день.

Втрати ЗСУ при цьому були незначними: дев'ять одиниць техніки було втрачено і ще 21 – пошкоджено. Це здебільшого вантажівки та цивільні авто й тільки два танки та один БТР. Росіяни ж втратили 16 танків і 29 бойових машин та бронетранспортерів.

«Оскільки виробництво нової бронетехніки продовжує відставати, росіяни все ще переважно їздять на старовинних машинах часів холодної війни, які вони витягли з довгострокового зберігання. Ці запаси обмежені. Один аналітик, який переглядає супутникові зображення, щоб відстежити російські запаси старих автомобілів, у грудні дійшов висновку, що Кремль відновив 1081 з довоєнних 4811 старих бойових машин БМП», – розповіли у виданні.

При цьому ще 765 були у такому стані, що їх неможливо було відремонтувати. У 2022 і 2023 роках, за даними аналітиків Oryx, росіяни втрачали близько 80 БМП на місяць. Якщо втрати залишилось би на цьому рівні, а виробництво утримувалось на рівні 30-40 на місяць, у Кремля закінчились би бойові машини приблизно через два роки.

Читати ще: Британська розвідка дізналася, що зсередини значно підриває ефективність армії РФ

Однак окупанти втрачають все більше і більше техніки. Місячний рівень втрат БМП наближається до 400, що уп’ятеро більше, ніж у попередні два роки. Це скорочує прогнозований термін до шести місяців.

«Незважаючи на те, що минулої осені проросійські республіканці в Конгресі США припинили допомогу Україні, незважаючи на всі зусилля авторитарної Угорщини заблокувати європейську допомогу Україні, незважаючи на більшу кількість населення Росії та більшу економіку порівняно з Україною, незважаючи ні на що, українські війська не просто тримаються. Запускаючи безпілотники та стріляючи з окопів, вони перемагають у війні на виснаження», – йдеться у повідомленні.

При цьому втрати позицій дуже мізерні. Навколо Авдіївки росіяни заради незначного просування витратили колосальну кількість техніки та живої сили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 5 Лютого 2024 12:21
Бла-бла-бла...
Анонім Показати IP 5 Лютого 2024 12:27
Спостерігаю синхронні процеси: Європа готується до війни з росією; Європа складає прогнози про відносно скоре закінчення військової техніки кацапів. Щось із цього неправда, бо якщо обидва факти правда, отже Європа збирається здійснити ... ого!
МайСтрiм Показати IP 5 Лютого 2024 12:53
Пів року тому казали те саме!
Лучанин Показати IP 5 Лютого 2024 13:57
Російський диктатор Володимир Путін підписав закон про бюджет Росії на 2024-2026 роки. Майже третина всіх витрат буде спрямована на утримання армії та оборонно-промислового комплексу. За рік за статтею «національна оборона» бюджет витратить 10,775 трлн рублів – на 70% більше, ніж у 2023-му (6,8 трлн), у 2,3 рази більше, ніж у 2022-му (4,7 трлн), та втричі вищі за показники довоєнного 2021 року (3,5 трлн). Про яке закінчення військової техніки може бути мова?
Анонім до Лучанин Показати IP 5 Лютого 2024 15:55
Ціхо. Тут підтасували цифри під одне уявне якщо, не заважайте форбістам, вони вже майже перемогли росію
Лучанин Показати IP 5 Лютого 2024 14:19
Росія розбудувала оборону, мобілізувала сотні тисяч солдатів і перевела свою промисловість на воєнний лад. Найкраще вікно можливостей для чіткої і швидкої перемоги України зникло. А що робиться у нас ? Тільки все розкрадається.
Василь Показати IP 5 Лютого 2024 17:51
Потрібно реально оцінювати ситуацію.Заводи в московії працюють в три зміни.Військової техніки і живої сили прибл. втричі мають більше.Тільки мужність і вміння українців на зарубіжній техніці (своя вже закінується або зношена) стримує кацапів.Тому потреба в авіації і далекобійних ракетах разом зі снарядами є життево необхідною.Потрібно знищувати ворога за межами мінних полів,використовуючи нові технології.А такі публікації тільки шкодять усвідомленню реальності.Кгб видавить з кацапії весь людский і технічний ресурс,щоби знищити нас.
Ще не зовсім свідоми Показати IP 5 Лютого 2024 18:14
Недолуге бачення проблеми, сліпа надія не те , що "хтось щось дасть? Маю дачу. Але маю СВОЇ трімер, косу, граблі, лопату, сокиру, молоток і цвяхи. Не КЛЯНЧУ в сусіда. "Дай"., "мало дав", "дай ще"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus