USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Відповідь Росії на санкції США: обіцяють вислати 10 американських дипломатів

16 Квітня 2021 20:58
Російська влада обіцяє вислати з країни 10 дипломатів Сполучених Штатів. Так Москва вирішила відповісти на нові санкції Вашингтона, у межах яких з США вислали дипломатів РФ.

Про це повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає hromadske.

Посадовець нагадав, що у межах нових санкцій американська сторона передала Москві список із десяти дипломатів, які мають покинути країну: «Ми відповімо на цей захід дзеркально. Запропонуємо теж десятьом дипломатам США в РФ покинути нашу країну».

Лавров також додав, що санкції США проти Росії нібито не відповідають інтересам обох країн. Він запевнив, що Москва опрацює подальшу відповідь на обмеження США та оприлюднить її деталі найближчим часом.

Як інформує ТСН, увечері п’ятниці, 16 квітня, Міністерство закордонних справ Російської Федерації оприлюднило офіційний пресреліз з переліком контрсанкцій проти США і список чинних і колишніх американських високопосадовців і діячів, «причетних до реалізації антиросійського курсу».

«Це дзеркальна відповідь на санкції проти російських офіційних осіб, яких США минулого місяця внесли до свого «чорного списку», – йдеться в повідомленні.

Список санкційних персон:

Меррік Гарланд (Merrick Brian Garland), генеральний прокурор США;

Майкл Карвахаль (Michael D. Carvajal), директор Федерального бюро в’язниць США;

Алехандро Майоркас (Alejandro Nicholas Mayorkas), міністр внутрішньої безпеки США;

Сьюзан Райс (Susan Elizabeth Rice), радниця Президента США з питань внутрішньої політики, колишня постійна представниця при ООН і помічниця з національної безпеки;

Крістофер Рей (Christopher Asher Wray), директор ФБР;

Евріл Хейнс (Avril Danica Haines), директор Національної розвідки США;

Джон Болтон (John Robert Bolton), колишній помічник Президента США з питань національної безпеки, постійний представник при ООН;

Роберт Вулсі (Robert James Woolsey Jr.), колишній директор ЦРУ.

У МЗС РФ підкреслили, що «зараз саме час, щоб США продемонстрували розсудливість, відмовившись від конфронтаційного курсу. В іншому випадку буде реалізований набір таких болючих для американської сторони рішень, як, наприклад, припис диппредставництвам США зменшити до 300 осіб чисельність персоналу в Росії. Тим самим буде встановлений реальний паритет по двосторонніх закордонних установах, оскільки до цього часу при визначенні американської квоти в 455 працівників ми зараховуємо 155 осіб, відряджених в наше Постпредставництво при ООН в Нью-Йорку. Але ж це зовсім не двостороння місія».

Нагадаємо, 15 квітня США запровадили нові обмеження проти РФ. Окрім висилки дипломатів, Вашингтон увів санкції проти 32 юридичних та фізичних осіб Росії за спроби вплинути на президентські вибори у 2020 році.

Так, санкції ввели проти шести російських технологічних компаній, які співпрацюють із російською розвідкою, через кібератаку на урядові та приватні установи США.

У Білому домі офіційно назвали Службу зовнішньої розвідки Росії відповідальною за кібершпигунську кампанію зі зламу програмного забезпечення компанії SolarWinds. У 2020 році від цієї кібератаки постраждали Міністерство фінансів і торгівлі США, Міністерство національної безпеки, Управління ядерною зброєю тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Бідний пєндос Показати IP 16 Квітня 2021 22:13
Навіть мити унітази в посольствах чи консульствах будуть приїзжати з Америки спеціально навчені люди. Але лише раз в місяць.
І 5 пшеків Показати IP 16 Квітня 2021 22:29
Замість 3-х! А потім і шпротів. Всіх.
волинянин Показати IP 16 Квітня 2021 23:04
Рociянu oтpuмaлu мoжлuвicть cпocтepiгaтu зa мaнeвpaмu cвoєї apmiї бiля yкpaїнcькoгo kopдoнy зa дoпoмoгoю тaблo oбмiннuкiв з кypcaмu вaлют;
Москаль до волинянин Показати IP 17 Квітня 2021 09:25
Могу заверить- в России обменников не видел, меняют в банках, валюта большинству россиян неинтересна.
Ігор луцький до Москаль Показати IP 17 Квітня 2021 09:45
Тож і дурню зрозуміло,що після того коли $ подорожчав з 30р. до 78 рублєй,для більшості расіян він став не цікавий.
Москаль до Ігор луцький Показати IP 17 Квітня 2021 10:47
Как-то не ходит валюта в России, мошины и недвигу предлагают в рублях. Можно посмотреть в инете ( в Украине возможно запрещено :)! )
Ігор луцький Показати IP 17 Квітня 2021 09:38
А ще заборонити америкосам вивозити з країни духовних скрєп матрьошкі і балалайки.
Коронопонос Показати IP 17 Квітня 2021 10:51
Брати - канадійці зупинили свою місію в Україні! Видно їх канадійську мову тут не зрозуміли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus