USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Рожищі попрощалися із Захисником Юрієм Куденчуком

15 Серпня 2023 14:47
Війна забирає життя Героїв не тільки у безпосередньому протистоянні з ворогом, на полі бою, а й зовсім неочікувано, на відносно мирній території. Так сталося і з 49-річним рожищанином Юрієм Володимировичем Куденчуком. Захисник України приїхав до сім’ї у відпустку та помер у лікувальному закладі.

Про це повідомили в Рожищенській міській раді.

14 серпня Героя усією громадою провели в його останню земну дорогу.

Як щирий патріот та вірний син України Юрій Куденчук двічі підіймався зі зброєю в руках на захист рідної землі, аби його діти жили у мирній країні. У 2014-2015 роках пройшов АТО, повернувся до мирного життя. А коли почалася повномасштабна війна, в перші дні добровольцем пішов у військкомат.
Понад рік нищив ворога у найгарячіших точках Донеччини у складі 4-ї окремої танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського Сухопутних військ Збройних сил України. За цей час чимало пережив нервових потрясінь, втрачав побратимів, брав участь у складних військових операціях, але був упевнений – він має захищати Україну.
Юрій Куденчук ніколи не ховався за спинами побратимів, не зважав на погіршення свого фізичного стану, бо ставив у пріоритет життя країни, а не власне.

Повернувшись у короткотривалу відпустку до рідних, не нарікав на здоров’я, вже й квиток придбав, аби знову повернутися в зону бойових дій, до побратимів. Та не судилося, смерть забрала Героя на мирній території.
Попрощатися з мужнім захисником України прийшли не лише родичі, знайомі, колеги, сусіди, однокласники, а й побратими, які не приховували сліз жалю та душевного болю.
Велелюдною процесією під звуки оркестру тіло Юрія Куденчука провели від рідного дому. Вже втретє цією вулицею проводжають у Вічність українських захисників.

Відспівування спочилого воїна відбулося у храмі Архістратига Михаїла. Біля портрета Героя – його бойові нагороди. Це ще одне свідчення того, що Україна втратила вірного сина та мужнього воїна.
І нема сьогодні слів, як зауважив у проповіді священнослужитель, які могли б полегшити душевні муки та біль згорьованої дружини, батьків, дітей, сестри та брата. Лише щира молитва за душу спочилого додасть віри та надії, що Юрій Куденчук вже став лицарем Небесного Воїнства.
Під залпи військових рідна рожищенська земля прийняла на вічний спочинок зболене тіло воїна. На Алеї слави замайорів ще один державний стяг.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині. Вічна пам'ять та незгасна слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українка Показати IP 15 Серпня 2023 17:36
Що ж то за заклад лікувальний, де воїн, який повернувся помирає?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus