USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.92

У розвідці розповіли про спроби Кремля втягнути у війну Білорусь

14 Жовтня 2023 13:26
Російська Федерація надалі розглядає втягнення білоруської армії у наземну операцію у війні проти України як стратегічного завдання.

Про це заявив в в ефірі Radio NV представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, коментуючи інформацію про підготовку російської ФСБ та білоруського КДБ Білорусі операції під чужим прапором проти нафтобази у Брестській області, передає ТСН.

«Є стратегічне завдання Кремля – втягнути білоруську армію в повноцінну наземну операцію у війні проти України на боці РФ. І за весь період повномасштабного вторгнення це не вдалося. Але все ж спецслужби російські спроб не будуть полишати», – заявив Юсов.

З його слів, це вже не перша спроба провокації з боку РФ, аби дискредитувати Україну, а також втягнути Білорусь у війну. Натомість у Мінську, наголошує представник розвідки, розуміють і те, хто насправді стоїть за цими намаганнями, і те, що війна не в їхніх інтересах.

Юсов каже, що РФ досконально володіє інформацією про усі об’єкти критичної інфраструктури на території союзника, а також про усі сильні та слабкі сторони країни, її спецслужб й армії.

«Інформацію цю використовували і будуть використовувати і проти України, і проти самої Білорусі. Таких сценаріїв є чимало. Від імітаційних ДРГ, використання безпілотників по об’єктах інфраструктури енергетичного сектору, і багато інших моментів. В цьому контексті росіян не треба недооцінювати. У них багатий досвід: і бомбардування Воронежа, і підриви будинків своїх же, з власним мирним населенням, і багато інших сценаріїв», – пояснив Юсов.

Днями Центр національного спротиву оприлюднив іформацію про те, що спецслужби РФ і Білорусі готують теракт «під чужим прапором», щоб звинуватити Україну. Як зазначається, ворог розглядає об’єктом для теракту нафтобазу у «Брестоблнефтепродукт» поблизу населеного пункту Прилуки Брестської області, що неподалік білорусько-польського кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus