USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Румунії – масові антиурядові протести

12 Травня 2018 21:33
У Бухаресті йдуть масові протести. На площі Вікторія перед будівлею уряду Румунії зібралося кілька тисяч людей, які скандують антиурядові гасла. Про це повідомляє 112 Україна з посиланням на Stiripesurse.ro.

Протестувальники виступають проти уряду PSD-ALDE і звинувачують його в зміні курсу і віддаленні від євроорієнтованої політики.

"Демонстранти звинувачують PSD-ALDE у невиконанні передвиборних обіцянок, виводі Румунії з європейських і демократичних стандартів і в перетворенні її в режим, в якому панують інтереси тільки тих, хто має доступ до політики", - повідомляє видання.

Аналогічні протестні акції також заплановані в таких містах Румунії, як Констанца, Брашов, Сібіу та інших.


Нагадаємо, масова демонстрація проти корупції відбулася у Бухаресті на початку 2018 року. Десятки тисяч осіб вийшли на акції протесту у столиці Румунії 20 січня, протестуючи проти політики ліволіберального уряду країни та його суперечливої реформи системи правосуддя. Однією з причин демонстрації стало ухвалення румунським парламентом минулого місяця законодавства, що, на думку критиків, ускладнить притягнення антикорупційними органами до відповідальності корупціонерів-високопосадовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus