USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Акції прихильників незалежності Каталонії переросли у заворушення

2 Жовтня 2018 09:24
У річницю референдуму про незалежність Каталонії в Барселоні в понеділок, 1 жовтня, відбулися масові акції протесту.

Як передає DW, загалом протягом дня на вулиці міста вийшли близько 180 тисяч чоловік. До вечора демонстрації переросли у безлади: почалися зіткнення між радикальними прихильниками незалежності Каталонії і співробітниками поліції.

Увечері демонстранти почали штурмувати загородження біля регіонального парламенту в Барселоні. Учасники акції, що приховували свої обличчя, спробували звести барикади, а також кидали каміння в поліцейських.

Крім того, демонстранти освистали главу уряду Каталонії Жоакіма Торру під час його виступу. Торру, який традиційно користувався підтримкою каталонських сепаратистів, звинуватили в тому, що він не надає достатнього опору Мадриду.

Раніше 1 жовтня студенти пройшли маршем по центру Барселони. В Сант-Хуліа-де-Рамісе лідери сепаратистів виступали з промовами, а в Жироні була організована сидяча протестна акція на залізничних коліях на вокзалі. Втім, за даними поліції, денні демонстрації майже не позначилися на роботі транспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
демократичная демокр Показати IP 2 Жовтня 2018 13:55
такая она демократия. это ж не люди - это сепаратисты.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus