USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Румунії розробили апарат для очищення повітря від COVID-19

17 Квітня 2020 17:31
Дослідники з Політехнічного університету у румунському місті Тімошоара розробили прототип пристрою, який стерилізуватиме повітря у приміщеннях, де перебувають пацієнти з коронавірусом (COVID-19).

Про це йдеться у заяві ВУЗу, повідомляє Укрінформ з посиланням на Romania-Insider.

«Групи дослідників з Політехнічного університету Тімошоари розробили прототип пристрою, що стерилізує повітря, яке видихають пацієнти, зокрема, в приміщеннях реанімації, і може бути корисним у боротьбі з коронавірусом SARS-CoV-2 і не тільки», - йдеться у заяві університету.

У ВУЗі додали, що пристрій працює для зменшення мікробіологічних матеріалів у повітрі шляхом ультрафіолетового випромінювання повітря.

Йдеться саме про повітря, що видихається інфікованими SARS-CoV-2 пацієнтами, які підключені до апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Зазначається, що нині апарат тестується в лабораторії.

У разі успішного завершення етапу тестування, університет планує запатентувати пристрій.

Раніше бельгійська компанія Materialise розробила маску, надруковану на ЗD-принтері, яка може замінити апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Як повідомлялося, станом на ранок 17 квітня в Україні зафіксовано
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Невже Показати IP 17 Квітня 2020 18:29
А я вважав завжди що в апарат подається суміш кисню з повітрям через антибактеріальний фільтр. Або там в Румунії взагалі кам'яний вік, або тут щось не чисто. Чекаємо тепер подібних винаходів від наших.
Показати IP 17 Квітня 2020 18:30
теж мені новина, наш земляк ще на зорі карантину розробив таку систему для очищення повітря при вдосі https://www.youtube.com/channel/UCg4NpZwx9TzjNRUW9qYDcPQ
Юзєр Показати IP 17 Квітня 2020 19:30
Уже є на аліекспресс

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus