USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Рицка вилучили фотографії айдарівців, які загинули через Лапіна

24 Серпня 2017 11:09
Під час обшуків, що відбулися на світанку 22 серпня у приватному будинку колишнього заступника командира батальйону «Айдар» Ігоря Рицка, правоохоронці забрали комп’ютер та інші носії інформації, де зберігалися фото 13 айдарівців, які загинули через халатність Ігоря Лапіна. Крім того, хоч для цього і не було підстав, у Рицка вилучили зброю, на яку у нього були всі відповідні документи.

Про це написав Ігор Рицко на своїй сторінці у Фейсбук.

Колишній айдарівець у своєму пості відновив хронологію тих подій:

«22 серпня під час поїздки до Києва мені зателефонував слідчий Луцького МВ НП та повідомив про запланований обшук особисто мене та мого будинку. На моє запитання щодо підстав обшуків - роз’яснень не надали та кинули слухавку. За моєї відсутності за моїм будинком було виставлено спостереження в кількості трьох оперативних автомобілів. А під час мого повернення пізно ввечері того ж дня «наружка» мене вела до самого будинку. Чергували вони всю ніч біля будинку і о 06.10 до мене завітали «гості» у всій своїй красі. Мені було вручено дві ухвали суду щодо проведення обшуку мене особисто та обшуку будинку, де я проживаю з сім'єю. Читаючи ухвалу суду щодо кримінального провадження, внесеного до ЄРДР 28 березня 2017 року (за 5 місяців до обшуку), я зрозумів підстави обшуку - особисте звернення цілого «народного» депутата Лапіна. Він мотивував своє звернення розкриття буцімто «конфіденційної» інформації, щодо самого «народного» обранця та членів його сім'ї в мережі Фейсбук. На думку Лапіна це - «серйозний» злочин, який підпадає під дію п.1 статті 182 ККУ. Прошу зауважити, «конфіденційної»!!! Це про публічну особу, яка бігає по всіх телеканалах України та вступає у дискусію з «монстрами» великої політики, до прикладу, Юлією Тимошенко.

Під час обшуку, який відбувався у моєму будинку, було допущено мого представника - адвоката Сергія Книша. На прохання спецпризначенця я надав для огляду мисливську та вогнепальну зброю з усіма відповідними документами. Дана зброя зберігалась в чохлах, була почищена та в напіврозібраному вигляді. Набої мисливські марки «Mesko». Запитання відпали самі собою. В ухвалі суду було зазначено, що вилученню підлягають особисті телефони, комп'ютерна техніка та засоби накопичення інформації, тому що на них могла б міститись інформація щодо діянь самого «народного». Так, дійсно, там міститься інформація - фото 2014 року з тими хлопцями, яких розстріляв Лапін. Після опису та вилучення техніки пролунав телефонний дзвіночок одному із слідчих, якому «зверху» наказали вилучити мою зброю. Хоча я особисто та адвокат зауважували на те, що немає необхідності для вилучення. Але ж..... Вилучили. Це все відбувалось в будинку».

За територією подвір'я, зі слів Рицка, події розгорталися ще цікавіше.

Так, разом з правоохоронцями на обшук завітали журналісти інтернет-видання «Волинське агентство розслідувань», яке підконтрольне нардепу Ігорю Лапіну.

«Збіг обставин??!! Та ні. Адже дане видання підконтрольне самому Лапіну. І зйомку вони проводили з автомобіля «Пежо-605», білого кольору на «бляхах» (Польська реєстрація SO.......). Я не виключаю навіть те, що підопічні Лапіна здійснювали незаконне стеження за мною та моєю сім'єю. Це з’ясується згодом. А інший збіг обставин той, що 22 серпня згодом за правоохоронцями до мого будинку прибув колега того ж Лапіна - касетний торгаш Сергій Рижков. І відразу з'явилась «сенсація» - «в члена ГФ «Варта порядку» провели обшук» і бла-бла-бла» - пише у своєму пості Ігор Рицко.

Ветеран АТО наголошує, що перед тим, як щось вигадувати, Рижкову та «писакам ВАРу» варто перевірити достовірність інформації, яку вони публікують.

«Я особисто з літа 2015 року не являюсь членом вищезазначеного ГФ, та не входжу до складу жодної ГО. До Лапіна навідь звертатись не хочу – БРИДКО», - наголошує айдарівець.

«Особисто в мене складається таке враження, що ця постреволюційна «влада» наступає на ті ж граблі, що і їхні «папєрєднікі і кровососи». Заохочує сепаратистів, таких як Голубан і т.п., і при тому засуджує та переслідує воїнів, які боролись за Незалежність України. Тільки куди ви будете бігти??? В Україні вам прощення не буде!!! Та й в Ростові місця для вас немає», - підсумовує наостанок Ігор Рицко.

До колишнього заступника командира батальйону "Айдар" Ігоря Рицка правоохоронці та бійці спецпідрозділу "КОРД" прийшли о шостій ранку 23 серпня. Вилучили мобільний телефон, особистий та робочий комп'ютери. Лапін написав заяву через, буцімто, розголошення його персональних даних Рицком. Хоча насправді причиною, на думку Рицка, є правда про військові злочини та випадкове вбивство 13 бійців свого батальйону за наказом самого ж Лапіна. З власних джерел ІА Волинські Новини стало відомо, що атовцю Ігорю Рицку інкримінують розкриття конфіденційної інформації. Зокрема, йдеться про публікації, у яких Рицко вказав перелік придбаних Лапіним квартир з адресами та його численні дороговартісті автомобілі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ростов Показати IP 24 Серпня 2017 11:26
лапін... багатьох вже підос***ав.
Бодя Показати IP 24 Серпня 2017 13:27
Дуже бакс хоче його за грати посадити!!!!!! А чому? ........
Пропоную Показати IP 24 Серпня 2017 14:20
В книзі памяті загиблих ,зробити зміни в обставинах загибелі. Тільки правда може нас згуртувати. Далі пропоную провести розслідування , хто робив нагородні документи на лапу про нагородження за цей ПРОВАЛ його орденом та пістолетом.
777 Показати IP 24 Серпня 2017 15:21
Цікаво!!! Звідки він взяв грощі на такий будинок
Анонім до 777 Показати IP 24 Серпня 2017 23:12
в тебе мабуть
777 до Анонім Показати IP 25 Серпня 2017 14:45
В мене не міг, в мене жигулі копійка і квартира в хрущовці, та вже 20 років не розгінаюсь на заводі...
луцьк Показати IP 26 Серпня 2017 14:44
рицько - тримайся тобі повага. лапін-біда професійний шахрай. біда та позор волині.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus