USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У луцькому садочку №17 відкриють нову дитячу групу

26 Липня 2018 18:22
Плановий огляд ремонтних робіт, що тривають у дошкільних навчальних закладах нашого міста, відбувся сьогодні, 26 липня. В рамках огляду, секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук та начальник управління освіти Зіновія Лещенко відвідали ДНЗ №4, 5, 16, 17, інформує відділ інформації Луцької міської ради.

Розпочався огляд із садочку №5 “Пізнайко”. Заклад має проблему із підйомом ґрунтових вод, а так як побудований був на стрічковому фундаменті, то відсутня можливість організувати повноцінне відкачування – потрібно забирати воду ще на підходах до будівлі. За бюджетні кошти тут проводиться ремонт систем тепло- водопостачання та каналізації. За 110 тис грн замінять частину трубопроводу, що вийшов з експлуатації, радіатори, крани, засуви.




У садочку №16 проводиться ремонт та перекриття даху металочерепицею, обрешітки. Минулого року тут ремонтували систему опалення. Варто зазначити, що це – перший капітальний ремонт даху за 55 років із часу його заснування. Роботи планують завершити до 1 вересня.



Капітальний ремонт приміщень, що раніше виконували функцію зоокуточка, провели у ДНЗ №17 “Жайворонок”. На базі оновленого простору вже до 1 вересня планується відкрити додаткову дитячу групу, до якої увійде близько 20-ти дітей. Вартість ремонтних робіт становить близько 680 тис. грн. Окрім того, 190 тис. грн виділено на купівлю обладнання, посуду, м'яких іграшок та постільної білизни.



“На сьогоднішній день гостро стоїть проблема наявності вільних місць у дитячих садочках. Зумовлена вона, в основному, тим, що в період з 2000 по 2010 роки деякі з приміщень садочків було розпродано, діти з навколишніх сіл також ходять у луцькі садочки. Ми намагаємося вирішити цю проблему шляхом відкриття нових груп, як і в цьому садочку. Шукаємо можливості для оптимізації”, - розповів Ігор Поліщук.



Також посадовці оглянули завершений ремонт у ДНЗ №4 “Джерельце”, що отримав кошти у рамках програми НЕФКО-2. На ремонт і термомодернізацію тут було витрачено біля 3 млн 200 тис. грн. Перед цим за кошти місцевого бюджету в сумі 400 тис. грн провели роботи із підсилення фундаменту, ремонт відмостки та сходів, що було обов'язковою умовою НЕФКО для виділення гранту.



“Те, що уже накопичилось, вимагає негайних робіт. Якщо казати про виправданість робіт, то насправді їх потрібно значно більше. На жаль, бюджет міста дозволяє зробити тільки те, що ми на сьогодні робимо. Ми балансуємо на межі для того, щоб якомога більше коштів вкласти у заклади освіти, ремонт дворів та доріг, адже це те, що і є нагальним”, - зазначив Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus