USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У селі на Волині вперше провели престольне свято українською мовою

29 Серпня 2023 10:54
У Свято-Успенській парафії ПЦУ села Доротище Ковельської громади вперше провели престольне свято українською мовою після переходу з московського патріархату до Православної Української Церкви.

Про це у понеділок, 28 серпня, повідомили у Ковельському деканаті Волинської єпархії ПЦУ, пише ВСН.

Божественну Літургію очолив старший Декан Ковельський деканат Волинської єпархії ПЦУ протоієрей Іоан Бонис. Йому співслужили священники міста Ковеля та району. Богослужіння вперше відправили українською мовою.

Читати ще: Село Доротище на Волині: чудотворна ікона Богородиці та князівські розбірки

Свято-Успенська громада вирішила перейти до ПЦУ ще на початку 2019 року. Однак, зібравши відповідні документи, до церкви увійти не вдавалося через перешкоди з боку РПЦ. Тож церквою слугували різні приміщення, останнім часом бібліотека. Душпастир очолює громаду із жовтня 2021 р. і є мешканцем села. Тож завдяки йому, районній владі та іншим небайдужим віряни 26 березня 2023 року змогли увійти в свою церкву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus