USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У селі на Волині зрізали дерева, аби встановити пам'ятний знак

28 Лютого 2019 13:18
У центрі села Залісочне зрізають дерева у сквері, потім їх вивозять у невідомих напрямках, або продають. Це обурило місцевих жителів. У сільській раді пояснюють: до Великодня буде новий сквер.

Мешканець села Залісоче Ярослав Мисковець каже, що був вкрай обурений, коли помітив як дерева зрізують під корінь та підводами вивозять геть.

«Мене обурило, що дерева зрізають без пояснень та такими обсягами. І, напевно, ж має бути якась документація, чим керуються, чи є дозвіл і куди везуть дрова. Усе розпочалося з того, що приїхала голова Дідичівської сільської ради Галина Романова з сином і якимись іншими людьми й почала різати дерева та грузити на підводи.

Я підійшов запитав що до чого, а вони кажуть, що розчищають скверик, я ж кажу, що розчищати – це не означає дерева під корінь різати, можна підчистити, сформувати крони, є ж цивілізовані методи, не такі варварські способи. А потім ми побачили, що її працівники вантажать на підводи й возять дрова по селі продавати. Я й запитую, що то таке робиться, а вона каже, що не вистачає палива в сусідньому селі в школі й туди везуть. Поки я говорив, то одна підвода поїхала навантажена», - розповідає пан Ярослав.
Інший свідок подій Валентин Мисковець каже, що ріс разом із тими деревами, а тут раз і їх нестало.

«Я ще був хлопчаком, як посадили ці дерева, ми їх поливали влітку, а тут приїхала хазяйка й наробила чудес. Спочатку вона промовчала, що тут буде оновлення пам’ятника. Її перша версія була, що дрова приїхали заготовляти, потім почала казати, що місце погане, тут п’яниці збираються чаркувати, то зріжуть дерева, щоб не збиралися. Одним словом різні нісенітниці казала», - говорить Валентин Мисковець.
Сама ж голова сільради, пояснюючи ситуацію, каже, що все законно, зрізали тільки 14 дерев, інші не чіпатимуть.

«Ми знаходимося не в сквері, а на території обеліску слави. До нас звернулися наші АТОвці з проханням встановити на території села пам’ятний знак учасникам цієї війни. Той, що зараз стоїть, руйнується, тому прийняли з депутатами рішення його міняти. Замість цього поставимо один загиблим односельчанам в 1939-1945-х роках, інший борцям за волю та незалежність України. Територія буде огороджена, у центрі до пам’ятного знаку буде прокладено алею з бруківки.

Тому ми й зрізали старі дерева з омелою, вони падають, листя море. Вирішили середину очистити, прокласти тротуарну плитку до меморіалу, встановимо металічну загорожу, з іншої сторони насадимо туї, зробимо квітники й буде облагороджена територія. На це маємо всі підстави: було видано розпорядження про створення комісії для визначення стану зелених насаджень, яка зробила акт обстеження і тоді виконком 30 січня ухвалив рішення про знесення, після цього видали ордер», - розповідає Галина Романова.
А щодо того, чому дерева возили продавати в села вона каже, що її підставили.

«Я думала, що водій поїхав до котельні, а вийшло, що по дорозі завезли, не знаю куди, я не ходила, не дивилася, його туди не посилала. Просто люди, які вивозили дрова мене підставили. Це була одна єдина підвода, на даний момент я контролюю кожну підводу, яка везе дрова до котельні. Мене просто підставили», - наголосила голова сільради.

Депутат Дідичинської сільської ради Петро Оксенчук каже, що планують облаштувати меморіал до Великодня.

«У нас 5 років іде війна з Росією, а на території сільради немає жодної пам’ятної плити чи знаку всім загиблим, яких понад 3 тисячі. Спочатку планували меморіал в Дідичах, але вирішили облаштовувати тут, адже нинішній старий, його треба реконструювати. Оскільки Олику запланували зробити культурним центром, а це передмістя Олики і сюди люди їхатимуть», - розповів Петро Оксенчук.

Він каже, що остаточний проект пам’ятного знаку мають затвердити днями. Попередньо це буде козацький хрест на підвищенні, а поряд дві плити з відповідними написами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus