USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У селищі на Волині сім років будують дитячий садочок, а голова скуповує нерухомість

13 Вересня 2019 19:00
У Торчині, що неподалік Луцька, дитсадок будують з 2012 року. Та коли двері закладу відчинять для дітей, посадовці прогнозувати не беруться, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс». На початку вартість будівництва становила орієнтовно 15 мільйонів гривень, нині ж вона утричі більша.

Схожа ситуація й зі спорткомплексом, який зводять у селищі. Його будівництво розпочали якраз напередодні виборів до ОТГ ще на початку 2018 року. Відповідно до договору, об’єкт мали здати у липні цього року. Однак зараз там – лише коробка із цегли з одним встановленим пластиковим вікном, а довкола – зарості бур’янів.

Юрій Кревський, який 12 років поспіль був селищним головою, а тепер очолює Торчинську ОТГ, зазначає, що будівництво спорткомплексу заморожене через відсутність фінансування. Загальна його вартість – майже 27 мільйонів гривень, а держава на цю пору виділила менш як 10 мільйонів.
«Щодо садочка, то ніхто чітко не може нам сказати, коли ми його запустимо, – каже Юрій Кревський. – Тому що фінансується цей об’єкт з державного бюджету. За останні три-чотири роки це відбувалося відносно стабільно, на рік виділяли три-чотири мільйони з держбюджету. У 2012 році розробили проєкт, за яким вартість садочка становила 15-18 мільйонів, я точно не пам’ятаю. Тоді профінансували мільйон. Залили фундамент. Перенесли лінію електропередач. І на тому поставили крапку. Потім років зо три садочок стояв. Далі знов відновили будівництво. Ми десь рік чи півтора робили корегування проєкту. Остання сума – 42 мільйони. Зараз там вкладено близько 12-13 мільйонів. Тобто щоб його повністю завершити, до 30 мільйонів треба».

Дитсадок у селищі вкрай потрібен. Зі слів директорки ДНЗ «Сонечко» Світлани Кравчук, приміщення, де зараз розташований заклад, збудоване ще в 1957 році. Садок розрахований на 70 місць, а наразі його відвідує 126 дітей. У черзі – ще близько 120 охочих.

Отож, на спорткомплекс потрібно ще 20 мільйонів гривень, на садочок – 30. Строк виконання договору щодо спорткомплексу продовжили до грудня 2019 року, а щодо садочка – до грудня 2020-го. І, зважаючи на темпи будівництва, продовжуватимуть ще не раз.

Тим часом у 2018 році у власності Юрія Кревського опинилася квартира в Луцьку площею 80 квадратів. Доходи в посадовця невеликі: за 2018 рік він отримав 270 тисяч гривень офіційної зарплати, а це десь 23 тисячі гривень на місяць. Дружина його не працює, опікується дітьми. Часом вона відпочиває в Італії, Карпатах, Парижі.

На запитання, за які гроші придбано нерухомість, голова ОТГ відповів, що квартиру не купив, а успадкував від дядька, який помер у 2018 році.

Автомобіля Юрій Кревський не має. Щодня на роботу з Луцька в Торчин він їздить службовим. Возить ним і сім’ю. Попри те, що його дружина ніде не працює і її дохід становить шість тисяч гривень на рік, вона має дві квартири в Луцьку і три земельні ділянки. Юрій Кревський пояснює: одну з квартир, де вони зараз живуть, дружина придбала десять років тому за 10 тисяч доларів, а другу отримала шляхом обміну на будинок, що був у її власності, ще до заміжжя. А кілька років тому подружжя Кревських придбало дві ділянки по шість соток на дачному масиві, крім того, у їхній власності – 10 соток землі в Торчині.

Марія Петручик, В’ячеслав Марушко
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мари Показати IP 13 Вересня 2019 20:40
Все они- К@злы!
мари 2 Показати IP 14 Вересня 2019 09:20
торчинці " пр...и" як можна обирати такого голову, кросовські мають магазини нічні, бар пивний в парку, гребуть гроші, голові вигідно держати недобудовані обєкти, адже на володимирській, на тих земельних ділянках вже виріс великий будинок....
торчин до мари 2 Показати IP 14 Вересня 2019 15:42
так він і сам в тому нічному продає фальсифікат і споює молодь у Торчині, не одна мати і дружини плачуть а сльози нехай падають на їхніх дітей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus