USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У серпні на Волині від коронавірусу померли 5 людей

22 Серпня 2022 14:02
Протягом останніх двох тижнів зареєстровано втричі більше хворих на коронавісну хворобу ніж торік (290 випадків проти 90). Щоденно реєструється понад 50 випадків, а на початку липня – до 10.

Про це йшлося на брифінгу за участю головного державного санітарного лікаря області Наталії Янко, повідомляє ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ».

Найбільша захворюваність (до 70%) спостерігається в Луцькому районі та в Луцьку. Почастішали випадки з важким перебігом хвороби. Гопіталізації потребував кожен четвертий хворий (25%) Заповненість ліжок сьогодні в області складає 11%. В серпні зареєстровано 5 летальних випадків проти 1 у липні.

Всього в області захворіло з початку пандемії близько 143 тисяч осіб, з них понад 12 тисяч дітей. Померло – 2455 осіб.

Наталія Янко також підкреслила, що зменшення захворюваності було прогнозоване – цьому сприяли колективна імунізація та настання тепла.

Читати ще: На Волині виявили 22 випадки хвороби Лайма

Нещодавно вірусологи Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ виявили новий різновид вірусу Омікрон, що спричинив ріст захворюваності в Європі. В ході епідрозслідування встановлено, що хвора, у котрої виявлено новий різновид Омікрону, прибула в Україну з Італії (мешканка Луцького району). Новий Омікрон менш агресивний, проте більш заразний за попередній.

Наталія Янко наголосила, що найбільш ефективний спосіб захистити себе – це вакцинація. На сьогодні жодних підстав для припинення вакцинації проти COVID-19 у відносно безпечних регіонах, до якої відноситься наша область, немає.

На Волині функціонує 88 пунктів щеплення, 26 мобільних бригад та 5 центрів вакцинації населення. Область забезпечена в достатній кількості вакцинами КОРОНОВАК, ЯНССЕН (Джонсон). Очікуємо на вакцину КОМІРНАТІ (Файзер). В серпні кількість бажаючих отримати щеплення збільшилася (за останній тиждень вакциновано понад 2 тисячі осіб, на початку липня вакцинувалося до 1 тисячі щотижнево).

Також головний державний санітарний лікар нагадала, що важливим є проведення профілактичних щеплень згідно Національного календаря, які проводяться, як дітям так і дорослим. Рівень охоплення щепленнями за 7 місяців в області становить нижче 50% (рекомендовано 60%). При такій тенденції до кінця поточного року охоплення щепленнями сягне не більше 70%, чого недостатньо для формування колективного імунітету (рекомендований показник ВООЗ – 95%). Найнижчий показник вакцинації (серед дітей та дорослих) від дифтерії та правця. Імунізовано менше 40%. На сьогодні залишаються незахищеними від зазначених інфекцій понад 16 тисяч дітей та близько 50 тисяч дорослого населення.

Наталія Янко наголосила, що військові умови, коли ризик поранень дуже високий, а належна обробка рани не завжди можлива, загроза захворіти на правець зростає навіть при незначних травмах. Летальність від нього сягає 70%. В поточному році у Волинській області зареєстровано захворювання на правець у дорослого, вакцинованого з порушенням Календаря щеплень. Єдиний спосіб захисту від даного захворювання – вакцинація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Серпня 2022 14:29
а від серцевих хворлб скільки напишіть? і від раку? точно не 5 !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus