USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У серпні ЗСУ встановили новий рекорд у демілітаризації російської армії. Інфографіка

2 Вересня 2023 10:34
У серпні 2023 року українські воїни встановили новий рекорд у демілітаризації російської армії. За останній місяць літа на фронті було знищено максимальну кількість артилерійських систем ворога з початку повномасштабної війни: на попіл перетворено майже 700 одиниць цих дуже важливих в умовах війни озброєнь.

Втрати, яких зазнали окупанти в серпні, проаналізував військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

Він додав, що трохи не дотягнули захисники до того, щоб побити раніше встановлений рекорд кількості спаленого російського автотранспорту.

«У серпні встановлено абсолютний рекорд за кількістю знищеної російської артилерії – 691. Важко було перевершити результативність відстрілу за червень і липень, але все ж таки – так», – наголосив експерт.
Важливість таких величезних втрат, зауважив Коваленко, полягає не лише в тому, що у ворога знижуються можливості обстрілювати українських захисників тут і зараз. Вони важливі також тому, що перевищують максимальний поріг, після якого російський військово-промисловий комплекс уже не здатний у достатній мірі компенсувати ці втрати.

Але рекордними втратами в артилерійських системах серпень для окупантів не обмежився. Майже «наздогнали» українські воїни попередній рекорд кількості знищеної автомобільної техніки.

«Також у серпні був другий показник за весь період повномасштабної війни зі знищення російського автотранспорту – 685. Більше було спалено лише у березні 2022 року, коли логістичні колони РВВ знищувалися в режимі нон-стоп – 865. Щось мені підказує, що восени акцент зміститься на ББМ та танки», – каже Коваленко.

У середньому за місяць знищується близько 422 одиниць автомобільної техніки.

Водночас журналіст Роман Шрайк звернув увагу також на те, що в серпні було знищено 113 одиниць російської спецтехніки за середньомісячного показника 44 одиниці. Це третій за величиною результат за весь час повномасштабної війни.

Крім того, у серпні українські воїни позбавили російську армію 243 танків (середній показник 235 одиниць на місяць), 408 бойових броньованих машин (453 у середньому за місяць), 36 РСЗВ (у середньому 39 на місяць), п’ять вертольотів (середній показник 17 у місяць), 394 БпЛА (у середньому 233 за місяць), 98 ракет (середньомісячний показник 76).

Наприкінці серпня Україна провела серію успішних атак у глибокий тил росіян. Зокрема, були атаковані три російські авіабази і два місця дислокації систем ППО і РЛС.

Як пише Forbes, ЗСУ в серпні знищили цінну російську техніку на $ 1,2 мільярда

За два тижні Росія втратила два бомбардувальники Ту-22М3, чотири транспортні літаки Іл-76, пускову установку С-400 «Тріумф» і РЛС «Предел-Е».

Вартість стратегічного бомбардувальника Ту-22М3 можна визначити за міжнародними контрактами РФ. На початку 2000-х Росія укладала угоди з постачання бомбардувальників Ту-22М в Індію і Китай. Вартість одного літака Ту-22М3 оцінюється в $294 млн. Це один з найдорожчих літаків РФ. Вартість одного Іл-76, яких було знищено чотири, становить $86 млн.

Також вартість однієї пускової С-400 в турецькому контракті становить близько $69 млн, а новітня російська РЛС (радіолокаційної станції) загоризонтного спостереження «Предел-Е» коштує $200 млн.

Як інформували, ніч на 30 серпня військовий аеродром у Пскові атакували безпілотні літальні апарати, спалахнула масштабна пожежа. У Росії заявили, що були пошкоджені чотири Іл-76, пізніше ця інформація підтвердилася.

На одному з напрямків українські захиснику знищили військову техніку та обладнання російських окупантів на сотні мільйонів доларів. Були знищені два комплекси відеоспостереження «Муром-П», які українці називають «очима Мордора» і «пустили у розхід» радіолокаційну станцію окупантів, яка називається «Предел-Е».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus