USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Шацьку з’являться камери спостереження

25 Квітня 2016 07:00
Комплексну програму профілактики правопорушень і злочинів у Шацькому районі на 2016-2020 роки обговорювали під час сесії районної ради 22-го квітня.

Про це інформував В’ячеслав Моніч, тимчасово виконувач обов'язків начальника Шацького відділення поліції, - повідомляє КОРДОН.

Ця програма передбачає фінансову підтримку з боку органів місцевої влади для забезпечення профілактики та запобігання правопорушень. Метою програми є усунення передумов та учинення правопорушень, забезпечення конституційних прав та свобод людини.

Як зазначив В’ячеслав Моніч, особливо актуальною є ця Програма саме влітку, у час сезону відпочинку на території району.

«За літо населення Шацького району зростає чи не у 5 разів. Відповідно до цього зростає і кількість злочинів. Для того, щоб ми змогли протидіяти правопорушенням на території нашого краю, Програма передбачає встановлення та обслуговування камер спостереження у визначених місцях, де скоюють найбільше злочинів та правопорушень», – зазначив В’ячеслав Моніч.

Як виявилось, є зацікавлений спонсор, який хоче допомогти із закупівлею та установкою системи відеоспостереження. Крім того, програмне забезпечення системи повністю передадують у власність Національної поліції.

В’ячеслав Моніч звернувся до депутатів районної ради з проханням забезпечити фінансування системи відоспостереження тільки в обслуговуванні. Для цього необхідно щомісяця платити майже 5 000 гривень.

На питання окремих депутатів, чому так дорого, Моніч відповів, що до кожної камери під’єднують окремо мережу інтернет, а, отже, інформаційну картину висвітлюватимуть швидко та якісно.

У районі планують встановити від 16 до 20 камер відеоспостереження. Насамперед, камери будуть втановлювати на території Світязької сільської ради, Шацької селищної ради, а особливо на урочищі Гряда та урочищі Ляпове.

Щодо цього свою думку висловив Сергій Карпук, голова Шацької районної ради. Він зазначив, що варто обговорити фінансування цієї системи відеоспостереження з представниками Світязької сільради та Шацької селищної ради, адже «5000 гривень у місяць для спільного блага – невелика сума». Крім того, Карпук наголосив, що це лише на літо.

«Як на мене, така система відеоспостереження є обов’язковою, особливо у літній період. Будуть можливості, будемо шукати спонсорів для фінансування. Наразі пропоную затвердити цю Програму та підтримати рішення», – закликав Сергій Карпук.

Депутати підтримали рішення одноголосно, тому є велика ймовірність, що вже цього літа у Шацькому районі встановлять відеокамери. Це повинно допомогти поліції виявляти правопорушників, запобігати злочинам та вчасно їх розкривати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus