USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У ще одній країні зафіксували смерть від «чорної цвілі». Що відомо

6 Липня 2021 16:40
У Гватемалі підтвердили перший смертельний випадок мукормікозу у жінки, яка страждає на діабет, і пов’язали цей випадок з перенесеним коронавірусом.

Про це заявило місцеве МОЗ в своєму блозі в Twitter, повідомляє ТСН.

«Епідеміолог доктор Едвін Кальгуа повідомив, що пацієнтка з підтвердженим мукормікозом страждала на цукровий діабет, не дивлячись на необхідне лікування, вона померла 29 червня», – йдеться в повідомленні.

Виконавчий директор лікарні Сан-Хуан-де-Діос Херардо Ернандес підтвердив зв’язок цього випадку з перенесеною коронавірусною інфекцією.

Нагадаємо, що влада індійських штатів Раджастан і Телангана оголосила про епідемію мукормікозу на тлі складної ситуації з коронавірусом. У близько 100 пацієнтів виявили рідкісне захворювання.

Довідково

Мукормікоз, або «чорна цвіль» – це ускладнення, викликане грибковою інфекцією. Захворювання може розвинутися у тих, хто перебуває в контакті з грибковими спорами в навколишньому середовищі, або після того, як грибок проникає в шкіру через поріз, подряпину або опік.

Мукоромікоз – це рідкісне захворювання, ознаками якого є некротичні ураження в носі та на піднебінні, що викликають біль і лихоманку.

Крім того, можливі симптоми з боку центральної нервової системи, пацієнти скаржаться на набухання і біль в очах. Він смертельно небезпечний для хворих на діабет, ВІЛ/СНІД та рак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Романтік Показати IP 6 Липня 2021 22:20
От якби на нашу зелену плісняву таку напасть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus