USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Індійський» штам коронавірусу. Лікар назвав його симптоми та особливості

20 Травня 2021 23:11
Вже понад рік весь світ і, зокрема, Україна борються з COVID-19. Вірус постійно мутує і на зміну китайському вже прийшли британський, південноафриканський, бразильський і навіть «вітчизняний» західноукраїнський штами.

Що собою являє «індійський» штам коронавірусу розповів «Фактам» торакальний хірург вищої категорії, пульмонолог, доцент Київського медичного університету, керівник Всеукраїнського респіраторного клубу кандидат медичних наук Євген Симонец, повідомляє ТСН.

«Індійський вірус – супермутант. «Гримуча суміш» утворилася з мутації двох вже змінених штамів, і вийшов гіпервірус, або даблвірус (подвійний). Він відрізняється від інших часом появи симптомів – не 10-12 днів після контакту з хворим, а два-три. Не завжди виникає втрата нюху і смаку. Крім закладеності носа, першіння і болю в горлі, дискомфорту пацієнта часто турбують нудота, блювота, порушення стільця, болі в животі», – розповідає лікар.

Він додає, що серед симптомів «індійського» штаму коронавірусу легенева симптоматика (порушення дихання, кашель), яка пов’язана з пошкодженням мембрани альвеоли – функціональної одиниці легенів, а також з тромбоемболією.

Нагадаємо, що влада індійських штатів Раджастан і Телангана оголосила про епідемію мукормікозу – грибкового захворювання, відомого як «чорна цвіль», який насамперед вражає людей, які перехворіли на COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus