USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У школах Луцька примусово вивчатимуть російську мову?

26 Серпня 2014 17:38
Батьки учнів загальноосвітніх закладів №16, 18, 21 та деяких інших шкіл Луцька стверджують про те, що управління освіти Луцького міськвиконкому намагається цілеспрямовано проводити політику з примусового впровадження у навчальний процес вивчення російської мови, за рахунок навчального часу, призначеного для вивчення іноземних європейських мов.

Про це йдеться у заяві фракції ВО «Свобода» в Луцькій міській раді.

«Складається враження, що керівництво міського управління освіти більше не здатне на кроки щодо захисту та збереження української мови, тому вирішило зосередитися на підпорядкуванні мовного середовища в місті інтересам відверто ворожої до нашого народу Російської держави, яка веде неоголошену війну проти українців.

Такі тенденції є неприйнятними і сприймаються громадою, як подальше знущання над пам’яттю всіх полеглих борців за волю і незалежність України, цинічна зрада тих, хто зі зброєю в руках виборює сьогодні свободу на східному фронті українсько-російської війни», - йдеться у повідомленні обранців.

З їх слів, вони вимагають від міського голови Миколи Романюка особисто негайно втрутитись у ситуацію: «Міська влада має дати чітку й однозначну оцінку таким діям управління освіти з метою припинення його антиукраїнської діяльності, приниження учнів та їх батьків примусом до угодовства російському агресору».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Семен Показати IP 26 Серпня 2014 17:46
А чому дивуватися - новий замісник Гунчика вчителька російської мови,треба ж десь свої таланти прикласти.В соцзахисті накерувалася.
??? до Семен Показати IP 26 Серпня 2014 18:06
Російської мови! Да Ви шо? Гунчик жеж аборіген Камін-Каширський.
увч Показати IP 26 Серпня 2014 18:04
коментар було видалено
???? до увч Показати IP 26 Серпня 2014 18:08
Ф як з латинью?
увч до ???? Показати IP 26 Серпня 2014 18:15
ну, если только вместо украинского...
зоряна Показати IP 26 Серпня 2014 18:07
вчителька вона в минулому! ЇЇ донька працює в 4 гімназії вчителькою іноземної мови а чоловік директор МИШКОВЕЦЬ він ДУЖЕ ГРАЄ ВЕЛИКУ РОЛЬ в цьому дибілізмі.
Семену Показати IP 26 Серпня 2014 18:31
Україну більше не розколюватиме мовне питання, - Президент України Петро Порошенко .
Це повний наклеп Показати IP 26 Серпня 2014 18:40
У 18 гімназії немає жодної години російської мови, навіть учителя російської мови немає, навіть у проекті навчального плану немає російської мови. Це безпідстані звинувачення та піар обранців.
Мама Показати IP 26 Серпня 2014 19:26
Ніхто в гімназії 21 не заміняє вивчення другої іноземної мови на російську, яка вивчається факультативно. Брехня від "Свободи"!
Ворона Показати IP 26 Серпня 2014 19:30
"Схід і Захід - разом" - це як зрозуміти? Знову піар на російській мові. Партія "Свободи" починає готуватись до виборів. Так краще нехай вивчать питання, а тоді роблять популістські заяви!!!
Знаюча Показати IP 26 Серпня 2014 19:39
Ще один наклеп. Управління освіти ніколи примусово не впроваджувало російську мову.. Якщо в минулому році батьки пропонували в 5 класі вивчати російську як другу іноземну, то управління рекомендувало вивчали мови Європейських країн. А цього року навіть слова не було сказано про обов"язкове вивчення російської. ЦІКАВО кому це потрібно?!
Анонім до Знаюча Показати IP 26 Серпня 2014 21:54
УправлIння освiти Кревську дозвiльнялося. От мабуть i вся ситуацiя.
Я Мама Показати IP 26 Серпня 2014 19:44
Таке враження що свободі не має чим зайнятися окрім зведення наклепу або роздування своєго піару. Не тіштесь за Вас на Волині не голосуватимуть бо крім мовного питання ви нічого запропонувати не можете. Совісті у Вас шановні не має щоб вже на дітях спекулювати....... Хоча Ваші методи Всім дуже відомі. Пику комусь набити, грошей з підприємців рекетнути оце Ваше а щось зробити толкове так зась.......18 та 21 школи одні з найкращі в місті тому по доброму лишіть іх в спокої
Освіта Показати IP 26 Серпня 2014 20:05
Нехай ВО "Свобода" назве прізвища заявників, а не робить сама заяви, що ніби хтось колись чув від ще когось.
увч Показати IP 26 Серпня 2014 20:11
Пробачте мене за довічно закріплений за мною ідіотизм. Да я идиот. На меня регулярно находит. Не выдаляйте меня. Мне так страшно от этого и так страшно жить в цивилизованной стране. Если бы вы только знали.
666 до увч Показати IP 27 Серпня 2014 09:02
Цивілізована Україна краще чим темна росія,:)
777 до 666 Показати IP 27 Серпня 2014 15:37
Точно! В ній газу нема! Свобода та незалежність від газової голки - це перший крок для існування держави ... від життя!
Це так і є Показати IP 26 Серпня 2014 21:13
Наші школи складають плани відповідно до рекомендацій Міністерства, самостійно обираючи навчальний план із переліку додатків, запропонованих в наказі МОН.
Нормальний Показати IP 26 Серпня 2014 21:35
Вчіть російську, ой як знадобиться...
луцьк Показати IP 26 Серпня 2014 22:17
Шановні, розглядайте мову як засіб спілкування. А якщо доля занесе людину в країни СНД, то на якій мові вони будуть спілкуватись?- нім., фр., і так далі ніхто не знає. Залишається тільки російська. Далеко ходити не треба, пів України говорить російською, і це факт. Я вважаю, що російську знати потрібно, колись стане в пригоді, хоч зараз це дуже болюча тема.
І чужому научайтесь, Показати IP 26 Серпня 2014 22:34
Шановні! Скільки можна спекулювати на т.з."мовному питанні"? До чого тут мова? Російська, польська, німецька або інша? Перш за все кожному з нас, українців, потрібно знати свою рідну українську мову (хочеться вірити, що автори (чи замовники) статті є щирими знавцями рідної мови, а не послуговуються в повсякденному житті за першої-ліпшої нагоди суржиком). Російська мова у школах вивчається за бажанням: коли батьки хочуть, щоб дитина могла послуговуватись хоч азами російської мови: чи то класику почитати, чи в мережі інформацію відшукати, чи то поспілкуватись без помилок (прикладів можна наводити безліч). Можна ж вивчати й інші мови (цікаво, чи у авторів публікації є діти, з якими вони спочатку готують домашні завдання з англійської мови, а потім, наприклад, з німецької, французької чи польської). А потім ще й скаржаться на школу - вчителі винні, що учні не знають іноземних мов... А може, у Пушкіна, Достоєвського, Толстого якусь крамолу вичитали, яка може зашкодити вихованню людини? Нещодавно натрапив на такий "перл": йшлося про вихід (исход) євреїв з Єгипту. Так от. Російське слово "исход" було перекладене як "результат". Коментарі зайві...
Сучасна українка Показати IP 26 Серпня 2014 22:43
Шановні свободівці! Не розділяйте Україну мовним питанням! Достатньо! Згадайте, скільки російськомовних українців віддало життя за нашу незалежність під час Майдану та зараз, під час проведення АТО. Ми схиляємо голови перед цими людьми. Україна єдина незалежно від мов та релігій! Єдина країна - единая страна!
4554 Показати IP 27 Серпня 2014 00:43
Вивчення російської мови як мови потенціного ворога потрібно запровадити у всіх школах. Крім того по школах розділити діалекти "масковскій", "вологодскій", "тамбовскій". Ой як знадобиться...... для зовнішньої розвідки в майбутньому.
титушко до 4554 Показати IP 27 Серпня 2014 01:42
вивчення руской или немецкой мови обязательно для тех, кто серьезно хочет заниматся технологией и наукой.потому что в укр мове недостаточно терминов и обозначений а те что в последние десяtилетия появились или калька с польского или просто смешные.а на нормалный академический перевод тех литературы за23 года ни денег, ни специалистов не нашлось.да и зачем, проще за безценок отдать ГПЗ-28 немцам и не заморачиватся и так по всей стране.только на востоке теплилась какая-то технологическая жизнь.--лісом і картоплею прокормитись можна. або можна повернутися на лiт 80-100 назад і завести лошадку.при тому що 35 років тому 75% домашніх полів в селі обробляла техніка
віра Показати IP 27 Серпня 2014 07:10
Скільки знаеш мов, стільки ти людина. Теба знати російську, англійську , можна і китайську, це сьогодні важливо для бізнесу, але громадяни Украіни ПОВИННІ знати украінську мову, вміти нею спілкуватися, це цілком цивілізоване питання.
Анонім Показати IP 27 Серпня 2014 08:16
Немає нічого більш огидного від тупого і обмеженого націоналізму. До якого ж часу свободівці будуть нас розсварювати і розколювати? В тій же Європі, у яку вони так рвуться, до мовного питання повна толерантність Спробували б тягнибики викинути такі коники в Швейцарії чи Німеччині. А російську зенати треба, не зважаючи ні на що, це мова загальновизнаних класиків літератури і мова спілкування досить таки великої кількості населення Євразії.
777 Показати IP 27 Серпня 2014 15:42
коментар було видалено
краянка Показати IP 28 Серпня 2014 09:36
ЗА 21 ГІМНАЗІЮ ПОВІРЮ! КОВАЛЬЧУК ЩЕ НАДІЄТЬСЯ НА ПОВЕРНЕННЯ СВОЄЇ ВЛАДИ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus