USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У США дозволять змішувати вакцини для «бустерного» щеплення

19 Жовтня 2021 11:30
Американський регулятор FDA планує дозволити жителям США використовувати в якості «бустерної» вакцини інший препарат, ніж вони мали в первинних записах вакцинації від COVID-19.

Про це повідомило в понеділок американське видання The New York Times із посиланням на джерела, обізнані в ситуації, передає Укрінформ.

«Управління з питань контролю за харчовими продуктами та медикаментами (FDA) планує дозволити американцям щепитися іншою вакциною проти COVID-19 у якості «бустерної», ніж та, яку вони отримали спочатку», – зауважує газета.

Це дозволить забезпечити більшу гнучкість для лікарів та працівників, які забезпечують вакцинацію населення.

При цьому зазначається, що регулятор, скоріше за все, не рекомендуватиме змішувати вакцини та наголошуватиме на бажаності використання в якості «бустера» такого ж препарату. Однак, постачальникам вакцин, очевидно, буде дозволено на власний розсуд пропонувати інший бренд, зауважується в повідомленні.

До цього рішення можуть також підштовхнути результати досліджень, представлених минулої п’ятниці. За даними медиків, люди, які отримали єдину дозу Johnson & Johnson, після другого такого ж щеплення продемонстрували чотрирьохкратне збільшення кількості антитіл. Однак ті, хто після першої вакцини J&J отримав «бустер» від Moderna, мав зростання рівня антитіл у 76 разів.

У США офіційно зареєстровані та дозволені для застосування вакцини від COVID-19 виробництва компаній Moderna, Pfizer/BioNtec та Johnson&Johnson.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus