USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Швеції відновили справу проти засновника WikiLeaks Ассанжа

13 Травня 2019 15:07
Шведська прокуратура відновила справу проти Джуліана Ассанжа, якого звинувачували у зґвалтуванні. Цю справу закрили у травні 2017-го.

Про це повідомляє ВВС.

Розслідування відновили на прохання адвоката ймовірної жертви.

Ассанж, який заперечує звинувачення, уникав екстрадиції до Швеції протягом семи років після того, як у 2012 році шукав притулку в еквадорському посольстві в Лондоні.

Шведські прокурори спочатку вирішили відмовитися від розслідування зґвалтування два роки тому, заявивши, що вони не можуть продовжувати цю справу.

Рішення про повторне відкриття розслідування, ймовірно, порушить питання про те, який запит про екстрадицію має мати перевагу: Швеції або США.

Нагадаємо, 1 травня суд в Лондоні засудив Ассанжа до 50 тижнів ув’язнення за дії, вчинені ним у 2012 році. Тоді засновник WikiLeaks не з’явився на засідання суду щодо його екстрадиції до Швеції і сховався від правосуддя в посольстві Еквадору.

Тепер йому загрожує звинувачення у федеральній змові в США у справі про один з найбільших витоків інформації, що становлять державну таємницю.

Ассанж жив у посольстві Еквадору в Лондоні вже близько 7 років. Влада Еквадору надала Ассанжу притулок, коли той намагався уникнути екстрадиції до Швеції через розслідування звинувачень у зґвалтуваннях та сексуальних домаганнях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus