USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У США другу добу горить хімзавод: евакуювали понад 60 тис. мешканців

29 Листопада 2019 08:15
Американські пожежники намагаються локалізувати вогонь на хімічному заводі в місті Порт-Нечес в штаті Техас, який загорівся 27 листопада

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

«Ситуація поступово поліпшується, але нам ще потрібно працювати», – каже суддя округу Джефферсон Джефф Бранік.

Він уточнив, що повернення евакуйованих людей в свої будинки поки не планується.

Потужний вибух стався в середу на заводі TPC Group в техаському Порт-Нечеси. В результаті вибуху постраждали троє робітників, а також стався викид отруйних хімікатів на кілька кілометрів від заводу.

Завод виробляє нафтохімічні речовини, використовувані при виробництві гуми і смол. Леткі органічні сполуки, виявлені в димі після вибуху, можуть привести до подразнення очей, носа і горла, викликати задишку, головний біль і нудоту, повідомив екологічний регулятор штату Техас.

Завод, розташований в 145 км на схід від Х’юстона, вже давно викликав невдоволення влади в зв’язку з постійним порушенням федеральних вимог до чистоти повітря.

Як говорить прессекретар ТРС Сара Кронін, поки що невідомо, коли пожежу вдасться повністю загасити. Цей вибух привів до вже четвертої в цьому році великої пожежі на нафтохімічному виробництві в цьому регіоні.

Нагадаємо, 27 листопада в американському штаті Техас стався потужний вибух на одному з хімзаводів, повідомлялося про трьох поранених.

Згодом стало відомо, що через вибух нафтохімічного заводу в США евакуюють 60 тис. людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus