USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У США лютують торнадо: понад 130 осіб поранені, є загиблий

30 Травня 2019 11:33
На територію США обрушилися торнадо. У штаті Пенсильванія стався жахливий шторм, який породив торнадо. У Канзас-Сіті внаслідок шторму 12 осіб отримали поранення. Сильний вітер повалив дерева, лінії електропередач і пошкодив будинки.

Далі ураган вирушив на Пенсильванію і Нью-Джерсі відразу після Індіани та Огайо, де в результаті негоди загинула одна особа і понад 130 американців отримали поранення. Понад два десятки осіб госпіталізували в медичний заклад. Про це повідомляє Ракурс з посиланням на The Associated Press.

Відповідно до твердження метеоролога Центру прогнозування штормів, понеділок став рекордним днем, коли 11-й день поспіль на території США вирували принаймні вісім торнадо. Раніше подібне відбувалося в далекому 1980 році.

В одному з міст штату Огайо торнадо зі швидкістю 225 км/год обрушився на житловий комплекс і кілька житлових будинків. Були зірвані дахи, а три десятки осіб отримали поранення.

Понад 50 тис. осіб залишилися без електрики, а на відновлення піде кілька днів. Деякі міські насосні станції перестали працювати.

Вчені заявили, що такі екстремальні погодні явища є наслідком змін клімату. Однак, без ретельного дослідження цього питання, вони не можуть точно пояснити цей процес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus