USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У США обирають президента: перші результати і несподіваний концерт Мадонни

8 Листопада 2016 11:14
У США почалися вибори 45-го президента. Опівночі за місцевим часом в поселенні Діксвілл Нотч (штат Нью-Гемпшир) відкрилися виборчі дільниці і закрилися, як тільки всі вісім жителів віддали свої голоси.

Як пише УНІАН з посиланням CNN, за результатами голосування кандидат від Демократичної партії Гіларі Клінтон набрала чотири голоси, кандидат-республіканець Дональд Трамп - два голоси. Також один голос був відданий за кандидата від Лібертаріанської партії Гері Джонсона і ще один - Мітту Ромні.

Відповідно до законодавства Нью-Гемпширу, населені пункти, де проживає менше 100 потенційних учасників голосування, може отримати дозвіл відкрити виборчі дільниці опівночі і закрити їх, як тільки всі зареєстровані виборці віддадуть свої голоси.

Інформаційне агентство Associated Press повідомило, що в дострокових виборах президента США взяли участь рекордна кількість виборців – 46,2 мільйона осіб. Згідно з даними видання, рекордні показники були зафіксовані в 28 штатах і окрузі Колумбія, причому передбачається, що загальна кількість дострокових голосів може досягти 50 мільйонів, або 40% від загального числа тих, хто візьме участь у виборах. Таким чином, дострокове голосування у США може встановити новий рекорд.



Як повідомляє сайт телеканалу ABC News, кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп на трьох дільницях у штаті Нью-Гемпшир набрав більше голосів, ніж його суперниця від Демократичної партії Хілларі Клінтон.

Зазначається, що кілька десятків виборців скористалися можливістю проголосувати опівночі у штаті Нью-Гемпшир, результати були оголошені одразу ж за кілька хвилин. Зокрема, з 64 бюлетенів 32 були на користь Трампа, 25 - на користь Клінтон, і ще три - на користь кандидата від Лібертаріанської партії Ґері Джонсона. Читайте також Рекордна кількість американців достроково проголосувала на виборах у США Також виборці вписали в бюлетенях двічі ім'я сенатора від Демократичної партії Берні Сандерса, по одному разу - ім'я республіканського губернатора штату Огайо Джона Кейсіка та кандидата у президенти від республіканців у 2012 році Мітта Ромні.



Зауважимо, за двома опитуваннями, оприлюдненими в понеділок, Клінтон випереджає Трампа на 4 відсотки серед тих, хто планує взяти участь у виборах, за ще одним опитуванням – на 5 відсотків. Шанси Клінтон на перемогу оцінюють у 81 відсоток.



Як пише Rolling Stone, співачка Мадонна виступила з несподіваним вуличним концертом на підтримку кандидата в президенти від Демократичної партії США Хілларі Клінтон.

Виступ Мадонни відбувся в Нью-Йорку і складався з п'яти пісень. Зокрема, вона заспівала "Like a Prayer", "Don't Tell Me", "Express Yourself" та "Rebel Heart."

"Це концерт про мир. Ми будемо вибирати президента, який збереже Америку великою, якою вона є", - сказала Мадонна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВВ Показати IP 8 Листопада 2016 14:30
Мадона рулить, Трамп г*вно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus