USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розвідка США знайшла докази втручання Росії у вибори в 7 штатах

28 Лютого 2018 13:33
Американська розвідка знайшла докази того, що підтримувані Росією агенти порушили роботу виборчих систем та вебсайтів у сімох штатах: Алясці, Аризоні, Каліфорнії, Іллінойсі, Техасі, Флориді та Вісконсіні.

Це було зроблено ще до виборів 2016 року, проте спецслужби не повідомили про це керівництву штатів, передає телеканал NBC News з посиланням на неназваних посадовців, інформує УНІАН.

Президент Барак Обама в останні дні на посаді замовив звіт розвідки. За словами чиновників, системи в семи штатах були скомпрометовані різними способами, причому деякі порушення були більш серйозними, ніж інші, від входу на державні сайти до проникнення у фактичні бази даних реєстрації виборців.

Хоча офіційні особи в Вашингтоні повідомили кільком із цих штатів під час виборів, що іноземні суб'єкти вивчали їхні системи, ніхто не сказав, що російський уряд стоїть за цим, заявили державні чиновники. Утім, усі чиновники на федеральному чи регіональному рівні заперечують, що результати голосування були якимось чином змінені через російське втручання.

Нагадаємо, спецслужби США звинувачують Росію і особисто Володимира Путіна в організації кампанії щодо втручанню в вибори президента США за допомогою пропаганди і хакерських атак. Володимир Путін та інші представники російської влади категорично заперечують будь-яку причетність до спроб втрутитися в хід американських виборів.

Адміністрація Дональда Трампа, президента Сполучених Штатів Америки, розглядає нові санкції проти Росії у відповідь на втручання у вибори та кібератаки минулого року.

Нещодавно російське видання РБК опублікувало розслідування про причетність так званої «фабрики тролів» з Санкт-Петербурга до втручання в американські вибори – журналістам вдалося знайти та підтвердити причетність кремлівських ботів мінімум до 120 спільнот і тематичних акаунтів у соціальних мережах. Один зі співробітників «фабрики» розповів журналістам, що завданням ботів була не передвиборча гонка в США, а створення акаунтів і проведення флешмобів, які будуть підхоплювати великі ЗМІ і ключові медіаперсони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ddasdasdas Показати IP 28 Лютого 2018 14:35
Бгггг... РФ втрутилась в вибори, втручались явно не за Клінтон, тепер їх кандидат вводить "санкції"?)))))))))))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus