USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

У США розробляють «план Б» щодо допомоги Україні: про що йдеться

29 Січня 2024 15:37
Допомога Україні з боку США під час війни проти російських загарбників може стати довгостроковою – для цього американська влада розробляє «план Б».

У Штатах мають заготовки на той випадок, якщо їхню політику піддадуть критиці на тлі ймовірності повернення в президентське крісло Дональда Трампа, такою думкою поділився в ефірі каналу «FreeДом» Віталій Кулик – директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства. Про це інформує УНІАН.

За його словами, Держдепартамент США працює над угодою, яка дозволить підтримувати Київ, незважаючи на те, що республіканці будуть здійснювати опір.

Аналітик додав, що документ у багато чому повторює угоду, яку на 10 років підписали Україна і Великобританія. «Інституційна підтримка, яка не пов’язана з особистостями тих чи інших політиків, чи очільників держав...», – підкреслив експерт.

Читати ще: У ЗСУ закінчуються боєприпаси на фронті, – журналіст CNN, який побував на Бахмутському напрямку

Кулик зазначив, що йдеться про те, щоб була системна робота, яка дозволяє українцям вижити. «...Основна мета – тримати фронт і модернізувати наші Збройні сили...», – сказав він.

Штати і Британія активно допомагають Києву протистояти Москві, зокрема, виробили зброю та боєприпаси. 12 січня стало відомо, що українська та британська держава підписали історичну довгострокову угоду щодо безпеки.

Водночас допомога США Україні «застопорилася» через розбіжності між демократами і республіканцями на тлі виборів американського лідера, що наближаються. Вибори в США 2024 мають відбутися 5 листопада.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначав, що крайній термін схвалення владою США допомоги нашій країні, щоб затримка не вплинула на ситуацію в зоні бойових дій, – кінець січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus