USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У США успішно запустили ракету з українським двигуном

12 Листопада 2017 18:43
12 листопада запустили український ракетоносій «Antares».

Ракета вивела у космос вантажівку «Cygnus», передає Інтерфакс-Україна.

Успішний запуск РН "Antares" з космічною вантажівкою "Cygnus", який транслювали на сайті NASA, здійснений із Середньоатлантичного регіонального космодрому на острові Воллтс (штат Вірджинія, США) о 14:14 за Києвом. Спочатку запуск було заплановано на суботу, проте його відклали в останній момент через появу в зоні запуску приватного літака.

Виведена на навколоземну орбіту вантажівка "Cygnus", доставить на МКС близько 3 тонн корисного вантажу, запаси їжі, наукового обладнання, а також проведе утилізацію відходів із МКС.

Основна конструкція першого ступеня РН спроектована українським державним підприємством "КБ "Південне" і виготовлена ​​ ДП "Південмаш" (обидва – м.Дніпро, Україна). В кооперації за проектом також беруть участь українські "Хартрон-АРКОС", "Хартрон-ЮКОМ", "Чезара", "Рапід".

Це вже другий запуск модифікованої версії РН "Antares" – Antares-230 з заміненими двигунами першого ступеня РН. Американська Orbital ATK ухвалила рішення замінити маршові двигуни першого ступеня після аварії в жовтні 2014 року, пов'язаної з несправністю двигунів AG-26 (модифіковані радянські НК-33). За підсумками конкурсу для нової версії Antares як двигунів першого ступеня були обрані російські киснево-гасові двигуни РД-181 (експортна версія РД-191) виробництва НВО "Енергомаш". Перший запуск модернізованої РН Antares-230 відбувся у жовтні 2016 року.

Цей запуск став сьомою місією з доставки вантажів на МКС, яку американська Orbital ATK забезпечує за контрактом з NASA. До кінця 2018 року планується здійснити 4 запуски, з 2019 по 2024 рік – ще 6.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus