USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У США зафіксували перший випадок захворювання коронавірусом з Китаю

21 Січня 2020 22:40
У США зафіксували перший випадок захворювання китайським вірусом 2019-nCoV, який передається від людини до людини.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на The New York Times.

Пацієнт раніше їздив до китайського міста Ухань провінції Хубей, розташованого в центральній частині країни. Передбачається, що спалах вірусу стався саме на рибному ринку Уханя.

Його госпіталізували з симптомами пневмонії минулого тижня, а зараження коронавірусом було підтверджено вдень у понеділок, 20 січня.

Нагадаємо, вірус, який зареєстровано в Китаї, відноситься до групи коронавірусів і провокує в інфікованих ним людей розвиток пневмонії. Перші випадки зараження новим китайським вірусом були пов'язані з гуртовим ринком морепродуктів у місті Ухань. Крім білух та інших морських ссавців на цьому ринку до його закриття 1 січня, за інформацією деяких ЗМІ, продавалися також кажани, кури, кролики та змії. Один з цих видів, швидше за все, і став джерелом зараження.

Влада Китаю підтвердила, що коронавірус нового типу здатний передаватися у тому числі від людини до людини. Національний інститут охорони здоров'я США працює над розробкою вакцини проти нового вірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus