USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У столиці Канади ввели надзвичайний стан: місто паралізоване протестами

7 Лютого 2022 19:35
Мер міста Оттава Джим Уотсон оголосив у канадській столиці надзвичайний стан через протести проти карантинних заходів.

«Оголошення надзвичайного стану відображає серйозну небезпеку і загрозу безпеці жителів, яку створюють демонстрації, і підкреслює необхідність підтримки з боку інших юрисдикцій та урядових відомств», – йдеться в повідомленні на сайті міста, пише УНІАН.

Тисячі протестувальників знову зібралися в Оттаві цими вихідними, приєднавшись до сотні інших демонстрантів, які залишилися з минулих вихідних, передає AP News.

При цьому чимало жителів міста незадоволені постійним шумом через сигнали машин і перебоями в русі транспорту. Вони побоюються, що протестам не буде кінця, адже начальник поліції вже назвав їх «облогою», з якою він не впорався.
Тим часом так званий «Конвой вантажівок свободи» отримав чималу підтримку республіканців США, зокрема, колишнього президента Дональда Трампа. Він назвав прем’єр-міністра Джастіна Трюдо «вкрай лівим божевільним», який «зруйнував Канаду божевільними COVID-правилами».

Протестувальники заявили, що не підуть, поки не будуть зняті всі обмеження, пов’язані з COVID-19. Вони також закликають до відставки уряду Трюдо, хоча він несе відповідальність лише за кілька заходів, а більшість ухвалювала місцева влада.

Поліція Оттави своєю чергою попередила, що кожен, хто спробує надати матеріальну підтримку демонстрантам, наприклад, бензином, може бути заарештований.

За даними правоохоронців, станом на неділю, 6 лютого, у зв’язку з демонстрацією було порушено понад 60 кримінальних справ – в основному за крадіжки, псування майна, злочини на ґрунті ненависті. Сім осіб заарештовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Оттава майдаун Показати IP 7 Лютого 2022 20:01
Трюмо мае пiйти
Хай дуркує до Оттава майдаун Показати IP 7 Лютого 2022 22:49
Він же вішіванку одягав! Правда, десь заникався від муйдану. Підпіндоснік веселковий.
Фіма Показати IP 7 Лютого 2022 20:38
Ото справжні українці по духу....боріться та й поборете...
Квебеківчиня Показати IP 7 Лютого 2022 21:48
Як це в Канаді 2 мови? Хіба так і нам можна було?
Швейцаркиня до Квебеківчиня Показати IP 7 Лютого 2022 22:46
А у нас і 4 мови норм. І мир сотні років.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus