USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У світі – близько 37 мільйонів ВІЛ-інфікованих

28 Листопада 2018 12:32
Три чверті нових випадків інфікування ВІЛ у Європі за минулий рік зафіксовані в Україні та Росії. Про це йдеться у доповіді Європейського центру профілактики та боротьби з хворобами та Європейського офісу Всесвітньої організації охорони здоров’я, пише Радіо Свобода.

Всього у Європі виявлено понад 160 тисяч людей з ВІЛ. В Україні, як і в інших країнах Європи, вірус найчастіше передається через незахищений гетеросексуальний секс та внутрішньовенне вживання наркотиків, йдеться у звіті. Тенденція показує, що європейському регіону не вдасться ліквідувати захворюваність ВІЛ / СНІД до 2030 року.

Незважаючи на те, що кількість нових випадків захворювання найнижча за останні роки, у багатьох з них діагноз поставлено занадто пізно. Один з п’яти ВІЛ-інфікованих не знав про свій стан, що збільшує ризик «погіршення здоров’я, смерті та подальшої передачі ВІЛ».

У Європейському регіоні проживає майже 900 мільйонів людей серед них понад 2 мільйони ВІЛ-інфіковані. У світі ж нараховується близько 37 мільйонів ВІЛ-інфікованих. З початку епідемії СНІДу у 1980-х роках понад 77 мільйонів людей по всьому світу захворіли на ВІЛ, і майже половина з них померли від СНІДу.

За даними МОЗ, за період з 1987 по 2017 роки в Україні понад 43 тисячі людей померли від захворювань, обумовлених СНІДом.

За оцінками міжнародних експертів, понад 40% інфікованих українців навіть не знають про свій ВІЛ-позитивний статус. Однією з причин, чому Україна залишається серед лідерів у Європі за масштабами поширення цього вірусу, експерти називають невчасну діагностику та недостатню поінформованість громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Катя Показати IP 28 Листопада 2018 13:22
Перед сексом або 2 презерватива, або на аналіз обом, і статистика зменшиться
Навуходоносор Показати IP 28 Листопада 2018 16:37
Самая лучшая защита от СПИДа - импотенция! А рекомендации Кати с презервативами - не по делу, ибо как говорил один известный герой в известном фильме - "любовь в резинке - это нонсенс, движение есть, а результата нет". А если говорить серьезно, то самая лучшая защита от СПИДа - это мозги. Если они отсутствуют, то и презерватив не поможет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus