USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У світі ціни на продукти зросли найбільше з 2014 року

9 Квітня 2021 14:55
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) оприлюднила дані зростання вартості харчових продуктів за допомогою індексу споживчих цін. У структурі відзначили, що світові ціни зростають вже 10 місяць поспіль й не мають ніяких ознак уповільнення.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на пресслужбу ФАО.

Оцінка індексу цін на продовольчі товари не лише невпинно росте вже протягом 10 місяців, але й досягла свого найвищого рівня з 2014 року. Як повідомляє FAO у березні індекс цін продовольства на 2,1% вище ніж у лютому й становить 118,5 пунктів.

Найбільше зросли ціни на рослинну олію – за березень індекс зріс на 8%, що є майже рекордним показником за десять років. Особливо різко подорожчала соєва олія.

Читати ще: «Золоті» яйця, дорогі олія та цукор. Чому ростуть ціни на продукти

Індекс цін молочної продукції піднявся на 3,9% проти лютого 2021 року. Зокрема, скоротилася пропозиція масла на ринку, що призвело до високих цін на продукцію.

На 2,3% зріс індекс цін на м’ясні продукти.

Водночас індекс цін на зерно навпаки скоротилися на 1,8%, та залишається на 26,5% понад рівня минулого березня.

Впали ціни і на цукор – індекс скоротився на 4% у березні.

Довідка

Індекс цін на продовольство FAO (FFPI) – це показник щомісячної зміни світових цін на продуктовий кошик. Він складається з середнього значення індексів цін п’яти товарних груп, зважених за середньою часткою експорту кожної з груп за 2014 – 2016 роки, розповідають у FAO.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
О! Показати IP 9 Квітня 2021 17:25
О, українцям якраз пора земельку продавати, правда ? А ще трішки при цій владі пробудемо, то за харчі землю віддамо, щоб з голоду не здохнути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus