USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У світі зростає кількість жертв торгівлі людьми, – ООН

6 Січня 2019 19:06
У світі спостерігається зростання кількості жертв торгівлі людьми.

Про це йдеться у доповіді Управління ООН з наркотиків і злочинності, оприлюдненій у неділю, 6 січня, передає DW.com.

Зокрема, у 2016 році було зареєстровано близько 25 тисяч жертв торгівлі людьми. У деяких країнах цей показник збільшився на 39 відсотків у порівнянні 2011 роком. В ООН відзначають, що збільшення кількості випадків торгівлі людьми може бути пов'язаним з покращенням відстежування таких порушень в окремих регіонах.

Майже три чверті жертв - це жінки або дівчата. У 60 відсотках випадків вони зазнають сексуальної експлуатації. Найбільш поширеним такий вид експлуатації є в країнах Африки та Близького Сходу.

Чоловіки-жертви торгівлі людьми використовуються в основному для примусової праці. Велику кількість жертв примушували до жебрацтва, а також продавали з метою вилучення у них органів для донорства. Згідно з даними ООН, два відсотки людей стали жертвами одразу декількох видів правопорушень.

Управління ООН відзначило, що у багатьох країнах торгівля людьми є кримінальним злочином. Втім, багато винних в цьому злочині залишаються непокараними.

В Україні у 2014-2017 роках міністерством соціальної політики було виявлено 418 жертв торгівлі людьми, в тому числі 209 чоловіків, 169 жінок та 40 дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus