USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У Таїланді вчені вирощують в лабораторіях корали для порятунку рифів

24 Березня 2024 00:20
Морські біологи з Таїланду вирощують коралові рифи в лабораторних умовах, аби відновити ділянки, які були знебарвлені через збільшення температури води в океані та людську діяльність. Через це дослідники пірнули з аквалангом, щоб зібрати якнайбільше статевих клітин коралів.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters.

Вчені стверджують, що такі дослідження є складним завданням, оскільки корали розмножуються тільки раз на рік. Крім того, вирощування молодих коралів у лабораторії потребує багато часу – до п’яти років, перш ніж вони будуть готові до перенесення у природне середовище.

Читати ще: Науковці виявили найдовший у світі кораловий риф. Відео

«У нас є надія, що деградовані коралові рифи зможуть відновитися й повернути свою колишню красу», – зауважила одна з учених Нантіка Кітсом.

За її словами, втрата коралів є загрозою не лише для океану, а й для економіки країни, адже це негативно впливає на туризм і рибальство, що залежить від стану коралових рифів.

Відомо, що 90% коралових рифів Таїланду постраждали від масового знебарвлення, яке розпочалося у 2010 році, ймовірно, через те, що підвищилась температура води. Тому в 2016 році було засновано проєкт з відновлення та розведення коралів. Протягом цього часу вдалося відновити понад чотири тисячі коралових колоній навколо острова Мун Най.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus