USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У луцькому парку обмежать рух транспорту

16 Травня 2019 17:12
За останні два роки Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки кардинально змінив своє обличчя. За цей короткий час вдалося відремонтувати більшість алей та вкласти на них нову бруківку, відновлено мости через канали, проведено роботу з освітлення. Нині лучани та гості міста можуть прогулятися алеями парасольок та дощу, помилуватися цікавими ліхтарями, пограти в шашки, покататися на човнах. Значну роботу проведено з розчистки каналів та боротьби з самосівом і чагарниками. Усе це робиться для того, аби парк став місцем сімейного відпочинку.

Сьогодні радник міського голови Ігор Поліщук та заступник міського голови Костянтин Петрочук провели зустріч із підприємцями, які здійснюють свою господарську діяльність на території парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Предметом розмови стало питання руху транспорту територією парку, інформують на сайті міськради.

Розпочинаючи розмову, Ігор Поліщук зауважив, що міська влада намагається зробити парк гарним місцем відпочинку. Однак, є одне проблемне питання, на яке нарікають лучани – це рух автотранспорту алеями. За його словами, це справді є ненормальним, адже створює незручності для відпочинку. «Я люблю наш парк і практично щодня тут проводжу пробіжки чи прогулююся. Завжди залишаю власний автомобіль на вулиці Глушець і жодного разу не заїжджав на територію», – додав Ігор Поліщук.

З його слів, міська влада проводить заходи щодо обмеження руху транспорту парком. Встановлено відповідні штучні перешкоди. На жаль, недобросовісні водії зруйнували болард, який стояв на в’їзді у парк у районі Луцького зоопарку. Нині, за словами Ігоря Поліщука, уже встановлено новий більш потужніший болард, який унеможливить заїзд автомобілів.

Він зауважив, що є діюче рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 06.12.2017 № 764-1 «Про додаткове розміщення пунктів торгівлі (сфери послуг), організацію проведення масових заходів та руху транспорту в центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки», яким регулюється питання руху транспорту територією парку для обслуговування торгових павільйонів. Ігор Поліщук додав, що під час сьогоднішньої розмови хочуть обговорити часові рамки, коли підприємці зможуть довозити товар до своїх закладів. За його словами, не може бути такого, що посеред дня, коли багато людей гуляє алеями, там їздили автомобілі.

Він запропонував, щоб болард був опущений щодня з 8 до 11 години та з 21 до 23 години. У цей час підприємці зможуть довезти товар до своїх павільйонів чи провести їх технічне обслуговування.

Присутні на зустрічі підприємці погодилися з цією пропозицією.

Ігор Поліщук зазначив, що відповідні зміни пропонуватимуть внести у діюче рішення виконавчого комітету.

Також він наголосив, що у випадку порушення досягнутих домовленостей і виявлення руху транспорту у невизначені години, до підприємців застосовуватимуть різного роду санкції, аж до скасування паспорту прив’язки.

Також під час розмови заступник міського голови Костянтин Петрочук підняв питання косіння трави та прибирання довкола торгових місць підприємцями. За його словами, до окремих з них є запитання щодо цього. Він наголосив, що минулоріч були факти, коли невчасно було проведено косіння трави. За його словами, необхідно активізуватися у цьому питанні, аби парк був гарний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Травня 2019 18:06
Не вдасться. От побачите.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus