USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У центрі Любомля реконструюють парк

5 Квітня 2019 07:40
У центрі Любомля реконструюють парк. Для створення там паркової зони спрямують гроші з державного бюджету. Півмільйона гривень - перший транш ресурсів на початок робіт з реконструкції надійдуть за поданням нардепа Ігоря Гузя.

Про це у коментарі розповів голова Любомльської громади Роман Ющук, повідомляє прес-служба народного депутата Ігоря Гузя.

З його слів, роботи з облаштування території розпочнуться наприкінці травня-початку червня. Парк площею понад 2 гектари сьогодні – це не облагороджена місцевість, де багато високорослих дерев і майже немає спеціальних зон відпочинку.

«За кошти держбюджету плануємо зробити територію площею понад 20 соток. Першочергово, це – зріз високорослих і насадження нових дерев, облаштування пішохідних доріжок, відпочинкових зон, встановлення альтанок, лавочок. Також зацементуємо місце під стаціонарну сцену. Коли ж будуть всі кошти, необхідні для реалізації проекту, тоді у парку буде дитячий майданчик, можливо й фонтан, облаштуємо громадський туалет. Є ще там і «стометрівка», то викладемо її бруківкою. Проведемо освітлення», - розповів Ющук.

Проект майбутньої реконструкції парку розробляє ландшафтний дизайнер із Володимира-Волинського Андрій Гнатюк.

Загальна вартість проекту – майже 15 мільйонів гривень.

Ресурси додатково будуть шукати у бюджетах різних рівнів. У тому числі планують виділити з місцевої казни орієнтовно 200 тисяч гривень на здійснення робіт. Решту коштів «пробиватимуть» в «екофонді».

«Днями за моєї ініціативи кабмін передбачив для цього проекту в держбюджеті півмільйона гривень. Буде там класна паркова зона. Робитимуть її в кілька етапів. Мені б хотілося перейняти досвід парку в Луцьку – алею парасольок. Плануємо дитячий майданчик у парковому стилі. Є багато ідей.

До Дня Незалежності маємо справитися», – розповів нардеп Ігор Гузь, який уже неодноразово оглядав територію так званого лісового масиву в центрі Любомля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 5 Квітня 2019 09:58
Хто підскаже, скільки дворів було відремонтовано в Луцьку за період 2010-2014?
Міщанка Показати IP 20 Січня 2020 13:07
ТЕПЕР ТРОТУАРИ ДОВКОЛА ПАРКУ ЗАБУДОВУЮТЬ ТОРГОВИМИ ХАЛАБУДКАМИ . А КІНОТЕАТР ---СПОЧАТКУ СПАЛИЛИ А ТОДІ ПЕПЕРОБИЛИ В СУПЕРМПРКЕТ. ОТ ТАКІ КУЛЬТУРНІ ЗАХОДИ В ЛЮБОМЛІ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus